Titlurile zilei

Un bărbat în vârstă a făcut ravagii în zona A. Panu! A lovit în mod repetat un tramvai folosindu-se de o barieră. Martorii au filmat întreaga scenă – VIDEO

Publicat: 16 oct. 2021
Un cetățean lovește cu un par lung garnitura de tramvai
Un bărbat recalcitrant din Iași lovește cu un par o garnitură de tramvai și blochează linia, spre deliciul trecătorilor care îl filmează. Bărbatul a fost postat ulterior pe rețelele de socializare de către trecătorii care l-au filmat

Cu trei zile în urmă, mai exact în seara de 13 octombrie 2021, un bărbat a vandalizat un tramvai care se afla în apropierea trecerii pentru pietoni de lângă biserica „Sf. Nicolae Domnesc”. S-a folosit de bariera smulsă din parcare

În seara de 13 octombrie 2021, un bărbat în vârstă a folosit o barieră pentru a vandaliza o garnitură de tramvai. Vagonul circula pe strada Piața Palat (lângă strada A. Panu) la ora 22:25. Vatmanul a oprit vagonul pentru a acorda prioritate pietonilor angajați în traversarea străzii. În acel moment, un bărbat, care pare că locuiește pe străzi, a venit în fața vagonului pentru a-l lovi cu o barieră. Mai mulți trecători s-au oprit să îl filmeze. Ulterior, unul dintre cameramanii de ocazie a postat filmulețul pe rețelele de socializare.

Din filmuleț se observă cum martorii incidentului se distrau pe seama bărbatului violent. Un singur trecător a încercat să vorbească cu bărbatul violent, dar fără rezultate. În scurt timp, patrula de pază din cadrul centrului comercial „Palas Mall” a intervenit și l-a imobilizat pe scandalagiu. Persoana care a postat filmulețul pe rețelele de socializare a precizat la descrierea clipului că manifestările agresive ar proveni, în opinia lui, de la vaccinul anti-covid.

Ce spun autoritățile despre faptele bărbatului

Vatmanul care era de serviciu în acea seară a apelat imediat serviciul de urgență 112, când a observat că ieșeanul recalcitrant nu a vrut sub nicio formă să se îndepărteze de tramvai și să elibereze linia.

„În urma incidentului nu s-au întregistrat pagube materiale la garnitura de tramvai. Incidentul s-a soldat doar cu câteva zgârieturi fine provocate de lovirea tramvaiului cu acel obiect. Compania de Transport Public Iași nu se constituie parte civilă în urma acestui eveniment. Bărbatul recalcitrant nu s-a aflat în niciun moment în interiorul vagonului. Vagonul nu a fost scos din uz după cele petrecute”, a declarat Andreea Luca Barna, purtătorul de cuvânt din cadrul Companiei de Transport Public.

După ce a intervenit patrula de la pază și l-a imobilizat pe ieșeanul agresiv, acesta a fost preluat de polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 Ordine Publică. În cazul acestui bărbat care a provocat și participat la scandal, polițiștii au aplicat măsurile legale. Bărbatul s-a ales astfel cu o sancțiune în valoare de 600 de lei, stabilită conform Legii nr. 61/1991 pentru faptele pe care le-a săvârșit. O altă femeie din Iași riscă să se aleagă cu dosar penal pentru distrugere după ce i-a vandalizat mașina fostului iubit.

Cu ce alte cazuri de vandalism s-au mai confruntat cei de la CTP

Ieșenii sunt mai responsabili cu mijloacele de transport în comun din cadrul CTP decât înainte. Ultimele cazuri mai seriose de vandalism cu care s-a confruntat CTP au fost în urmă cu câțiva ani, atunci când s-au înlocuit autobuzele vechi cu cele de la „Isuzu” și „EURO BUS Diamond”. În acea perioadă, călătorii au provocat daune noilor autobuze. Reprezentații CTP susțin că nu s-au mai înregistrat fapte recente de vandalism la caroseriile mijloacelor de transport în comun, dar nici în interiorul acestora. Aceștia speră să nu se înregistreze nici de acum înainte astfel de cazuri la noile garnituri de tramvai care circulă deja pe liniile din oraș. Până la sfârșitul anului viitor, în Iași vor ajunge 36 de garnituri noi.

Tramvaiele provin de la firmele „PESA” din Polonia și „Bozankaya” din Turcia. Cele din urmă, conform producătorului, beneficiază de o vopsea specială „anti graffiti” tocmai pentru prevenirea actelor de vandalism. Vatmanii care vor circula cu noile tramvaie sunt pregătiți de specialiștii din afara țării.

Comentarii
Adauga un comentariu