Local

Un bărbat le-a cerut judecătorilor ieșeni să o declare moartă pe sora lui. Solicitarea a venit după o descoperire macabră. Magistrații i-au îndeplinit dorința și au constatat decesul femeii (Exclusiv)

Publicat: 12 aug. 2021
O cruce pe un mormânt și o sală de judecată
Un bărbat le-a cerut judecătorilor să o declare moartă pe sora lui, după ce aceasta a dispărut: magistrații ieșeni i-au îndeplinit dorința

Judecătorii ieșeni au primit recent o cerere mai rar întâlnită, din partea unui bărbat. Acesta din urmă le-a solicitat să o declare moartă pe sora lui. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis acțiunea formulată de Daniel Căliman și au declarat-o decedată pe femeie. Totul a pornit de la dispariția ieșencei și de la o descoperire macabră, făcută de anchetatori

Un bărbat le-a solicitat judecătorilor ieșeni să o declare moartă pe sora sa. Cererea a venit după o descoperire macabră. Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis acțiunea formulată de Daniel Căliman.

„Instanța admite acțiunea formulată de reclamant. În consecință, declară decedată pârâta Marinela C. Dispozitivul hotărârii se va afișa la sediul Judecătoriei Iași, al Primăriei comunei Bivolari, din județul Iași, la ultimul domiciliu al pârâtei și, după rămânerea definitivă, se va comunica Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor de la ultimul domiciliu cunoscut al pârâtei, pentru înregistrarea decesului”, au menționat recent judecătorii ieșeni.

Daniel Căliman le-a solicitat magistraților ieșeni să o declare moartă pe sora lui

Procesul în care Daniel Căliman a cerut declararea judecătorească a morții surorii sale a început pe 5 martie 2020.

„Pârâta este sora mea, care s-a născut pe data de 31 iulie 1968. Ea locuia la domiciliul părinților noștri, din județul Iași, nu era căsătorită, nu avea bunuri mobile sau imobile”, a afirmat bărbatul în fața magistraților ieșeni.

Acesta a adăugat că, pe data de 27 noiembrie 2014, femeia a plecat de acasă într-o direcție necunoscută.

„Deși obișnuia să părăsească domiciliul, pe fondul afecțiunilor psihice de care suferea, și să revină acasă de bunăvoie, după data de 27 noiembrie 2014, ea nu s-a mai întors acasă. Anterior, tot pe fondul afecțiunilor de care suferea, aceasta și-a ars actele de stare civilă și a fost internată de mai multe ori în spital. După dispariție, s-a apelat la autorități, dar nu s-a reușit găsirea acesteia, iar, prin Dispoziția IGPR din 30 noiembrie 2014, s-a luat măsura punerii sale în urmărire națională”, a mai menționat bărbatul în instanță.

O descoperire macabră, făcută de polițiștii ieșeni

Daniel Căliman a adăugat în fața judecătorilor ieșeni că, la un moment dat, oamenii legii au descoperit craniul unei femei.

„Pe data de 4 aprilie 2016, polițiștii ieșeni au fost sesizați de către un cetățean că a fost găsit un craniu uman într-un canal desecat. Pe data de 24 octombrie 2016, Institutul de Medicină Legală Iași a stabilit, prin raportul de expertiză ADN din 8 iulie 2016, că fragmentele osoase poartă profilul genetic al unei femei. Prin raportul de expertiză ADN din 12 noiembrie 2016, IML Iași a stabilit că analiza statistică dă o probabilitate de 99,9 la sută ca mama noastră să fie mama biologică a persoanei decedate de la care provine craniul.

Prin Ordonanța de clasare din 11 decembrie 2017, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași a dispus clasarea cauzei privind săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. Prin urmare, există probe și indicii că pârâta a încetat din viață și au trecut cel puțin 5 ani de la data primirii ultimelor informații / indicii din care să rezulte că aceasta era în viață”, a mai subliniat bărbatul.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au constatat că, într-adevăr, femeia a fost dată dispărută, iar, la un moment dat, a fost descoperit un craniu într-un canal desecat, la o distanță de aproximativ 350 de metri de locuința în care stătea aceasta. Părinții femeii au fost audiați, aceștia afirmând că fiica lor a plecat de acasă într-o direcție necunoscută și nu s-a mai întors.

„Fiica noastră obișnuia să plece în mod frecvent de acasă în apropierea râului Prut, unde rămânea și pe timp de noapte”, au afirmat părinții ieșencei.

Totodată, la analiza craniului descoperit, specialiștii de la IML Iași au constatat că acesta fusese ros de carnivore (posibil câini).
Adauga un comentariu