National

Un bărbat suspect de COVID-19 și în carantină a ieșit să joace fotbal cu băieţii

Publicat: 09 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un bărbat suspect de COVID-19 și în carantină a ieșit să joace fotbal cu băieţii
Un bărbat din carantină a fost prins de polițiști jucând fotbal cu baieții

Poliţiştii din Slobozia i-au întocmit un dosar penal după ce, aflat în carantină la domiciliu, individul a ieşit să joace fotbal cu băieţii.

Oamenii legii l-au găsit pe bărbatul care trebuia să fie în izolare, la Clubul Tineretului din Slobozia jucând fotbal cu câţiva prieteni. Tânărul a fost idendificat de către jandarmii care, pe lângă dosarul penal, i-au aplicat și o amendă contravenţionala.

Un bărbat suspect de COVID-19 a fost prins de jandarmi în timp de juca fotbal

Tânărul în vârstă de 20 de ani din Slobozia a fost prins de jandarmi în timp de juca fotbal. Treabă ar fi trecut neobservată dacă bărbatul nu ar fi apărut în baza de date a DSP ca fiind în carantină. Din aceste considerente, bărbatul a fost plasat în carantină instituţională şi în speţă i s-a întocmit dosar penal dar s-a ales şi cu o amendă usturătoare.

” Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Ialomiţa, sâmbătă, 8 noiembrie 2020, în jurul orelor 19.30, un tânăr de 20 ani, din municipiul Slobozia, aflat în carantină la domiciliu, a fost identificat de către jandarmii ialomiţeni jucând fotbal pe terenul sintetic de la Clubul Tineretului. Bărbatului i s-a deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Judeţul Ialomiţa înregistrează o creştere a numărului de infectări cu COVID-19

În mai multe zone din judeţul Ialomiţa se înregistrează o creştere a numărului de infectări cu COVID-19. Aşadar, din cele transmise de Grupul de Comunicare Strategică, în Ialomiţa s-au înregistrat, duminică, 8 noiembrie 2020, un număr de 82 de infectări cu COVID-19, rada de infectare fiind 2,2 la mia de locuitori. Totuşi, pe întregul judeţ din Ialomiţa sunt mai multe focare. În total, în judeţ au fost 2696 de cazuri de infectări cu COVID-19.

Pe teritoriul României, din cele 21.552 teste efectuate duminică, 8 noiembrie 2020, au fost confirmate cu virusul COVID-19 un număr de 6.752 de persoane. În Terapia Intensivă se aflau internaţi 1.056 de persoane infectate cu COVID-19 şi care sunt într-o stare gravă. Duminică, 8 decembrie, s-au raportat un număr de 86 de decese.

Restricţiile pe timp de noapte au intrat în în vigoare de luni

De luni, 9 noiembrie 2020, pe teritoriul României au intrat în vigoare restricţiile aplicate de Guvernul României. Toți românii sunt obligați să poarte mască de protecție indiferent de valoarea ratei de incidență, este încurajată munca la domiciliu și decalarea programului, unitățile de învățământ preuniversitar se vor închide, activitățile desfășurându-se în mediul on-line, circulația în intervalul orar 23.00-05.00 este interzisă, fiind introdusă și declarația pe proprie răspundere, aniversările și petrecerile sunt interzise, piețele agroalimentare în aer liber se închid și magazinele se închid la ora 21.00 (cu câteva excepții). Detalii aici

Care este diferența dintre carantină și autoizolarea la domiciliu?

 Carantina se instituie pentru toate persoanele care nu prezintă simptome dar care se întorc din zonele cu transmitere comunitară extinsă a noului coronavirus (COVID-19).

 Carantina va dura o perioadă de 14 zile și va fi organizată în spații special amenajate, puse la dispozitie de autoritatea locala, in colaborare cu DSP.

 Autoizolarea se instituie pentru persoanele care nu prezintă simptome dar:

o au călătorit în ultimele 14 zile în regiuni/localități din zonele afectate de COVID-19, altele decât cele cu transmitere comunitară extinsă o au intrat în contact direct cu persoanele cu simptome si care au calatorit in zone cu transmitere comunitară extinsă o au intrat în contact direct cu persoanele care au fost confirmate cu coronavirus (COVID-19).

o membrii de familie ai unei persoane care se incadreaza in una dintre situatiile de mai sus

 Aceste persoane se vor autoizola la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile de la data intoarcerii din calatorie, respectiv de la data ultimului contact cu o persoana simptomatica/confirmata. În acest timp, vor fi monitorizate de către medicul de familie sau, in lipsa acestuia, de catre direcția de sănătate
publică.

Adauga un comentariu