National

Un bătrân putea să-şi piardă viaţa după ce a fost lovit de tren, dar a fost salvat de un jandarm şi un călător

Publicat: 02 iun. 2022
colaj jandarm si un accident feroviar, bătrân lovit de tren
Un bătrân a fost la un pas de a-şi pierde viaţa după ce a fost lovit din plin de un tren

Un bătrân care a fost lovit, miercuri, 1 iunie, de un tren a fost salvat de un jandarm aflat în garnitura respectivă şi de un alt călător. Bătrânul lovit de tren a fost transportat de urgenţă la spital.

Un bătrân lovit de tren, la un pas de moarte

Un bătrân a fost la un pas de a-şi pierde viaţa după ce a fost lovit din plin de tren, dar a fost salvat de un jandarm şi un călător. În acest caz a acţionat locotenentul Mihai Damian, care se afla în timpul liber și se deplasa cu trenul pe ruta Bacău – București, când a observat că trenul s-a oprit, deși nu era într-o stație. Jandarmul a coborât imediat din tren pentru a vedea ce se petrece.

„Am auzit că un bărbat de 71 de ani a fost lovit de tren, am întrebat unde se află, iar acesta era chiar sub vagonul în care eu călătoream. Persoana era conștientă, dar sângera abundent, în urma amputării picioarelor. Împreună cu un alt călător am acţionat imediat cu o cămașă pentru a-i opri sângerarea și am sunat la 112, informând despre starea bărbatului”, a relatat bărbatul, transmite Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău.

Cei doi călători au asistat bătrânul până la sosirea echipajului medical în vederea acordării asistenței de specialitate.

Medicul de pe ambulanță le-a mulțumit celor doi salvatori, spunându-le că intervenţia lor a contat foarte mult, iar faptul că bărbatul este în viață se datorează primului ajutor oferit de aceștia, care a limitat sângerarea.

Accident feroviar grav în Scobinți, judeţul Iași

Într-o altă ordine de idei, amintim că în data de 27 mai, în jurul orei 08.00, polițiștii rutieri din raza orașului Târgu Frumos au fost sesizați cu privire la un accident care a avut loc pe raza comunei Scobinți. Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că trenul IR Hîrlău-Iași a acroșat un autoturism, rezultând cu moartea șoferului.

„La 07:55 în Halta Bădeni din localitatea Hârlău s-a produs un accident feroviar. Șoferul unui autoturism nu s-a asigurat la punctul de trecere cu calea ferată și a fost acroșat din plin de un tren. Șoferul. G. Deleanu în vârstă de 47 de ani a fost găsit în stop cardio respirator de către personalul ajuns la fața locului. Era neresponsiv la manevrele de resuscitare. A suferit o otoragie bilaterală, hematom palpebral bilateral. La accident au fost dirijate mai multe echipaje, SAJ B2 Hârlău, un echipaj de prim ajutor din Hârlău cu descarcerare și o ambulanță cu medic de la Tg. Frumos.” a menționat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași.

De altfel, în luna martie a acestui an, un autoturism marca Mini Cooper condus de o șoferiță a fost acroşat de o garnitură de tren. Cel mai probabil conducătorul auto a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată în raza gabaritului trenului Regio 16503 care circula pe ruta Iași – Hârlău când s-a produs accidentul.

Reiterăm faptul că un bătrân era la un pas de a-și pierde viaţa după ce a fost lovit de tren, dacă nu era salvat de un jandarm şi un călător.
Adauga un comentariu