Actualitate

Un bătrân şi-a tranşat fiul cu un fierăstrău şi i-a aruncat bucăţile în Siret

Publicat: 30 oct. 2020
Zeci de părți din cadavru au fost găsite de pompieri în râul Siret
Zeci de părți din cadavru au fost găsite de pompieri în râul Siret

Tribunalul din Neamţ începe un proces a unei crime care a şocat întreaga Românie. Vorbim despre un bătrân care şi-a tranşat fiul cu un fierăstrău şi i-a atuncat bucăţile din corp în râul Siret. Vasile Croitoru, în vârstă de 73 de ani este criminalul.

Macabra descoperire a fost făcută de un pescar care a găsit un braţ al victimei în timp ce pescuia pe râul Siret. Vasile Croitoru este acuzat de omor calificat şi de profanare de cadavre.

Bătrânul şi-a ucis fiul şi l-a aruncat în râu

Pe rolul Tribunalului Neamț stă să înceapă un proces în care un septuagenar este acuzat de omor calificat şi profanare de morminte. Acesta este acuzat că şi-ar fi tranşat fiul şi l-a aruncat în râu. Vasile Croitoru, suspectul de crima are 73 de ani şi este domiciliat în localitatea Cotu Vameș. Satul este aflat pe malul râului Siret în aproprierea municipiului Roman.

Dosarul va intra, timp de două luni, în procedura de Cameră preliminară pentru a verifica administrarea probelor dar şi audirea martorilor, a inculpatului.

Parchetul şi Poliţia Neamț au rezolvat, într-un timp record, întreaga ancheta mai ales dacă e să ţinem cont de faptul că procedura a început doar după găsirea unei porţiuni mici din corp. Vorbim de faptul că anchetatorii aveau doar o mână secţionata de la cot, cu antebraţ şi palma.

După descoperire, anchetatorii au început ancheta. Aşa s-a ajuns la concluzia că presupusul criminal este un bătrân în varst ade 73 de ani şi că acesta şi-a ucis fiul în vârstă de 45 de ani. Cercetările au început pe data de 6 august 2020, în momentul în care un pescar de 29 de ani a făcut descoperirea macabră.

În apă plutea un braţ uman, secţionat de la cot, astfel că a sunat la 112. Anchetatorii sosiţi la locul indicat au constatat că fragmentul uman prezenta urme de „amputare“ şi nu din cele specifice după ce un cadavru stă mult în apă, în cazuri de înec, conturându-se astfel ipoteza unui omor.

Bătrânul a ajuns să îşi omoare fiul după zecile de bătăi încasate de la acesta

Situaţia în familia în care a avut loc crimă îngrozitoare nu era una fericită. Potrivit rudelor, vecinilor, fiul bătrânului consuma cantităţi mari de alcool. Pe fondul acestui lucru, bătrânul incasa, constant, bătăi de la victimă. Fiul bărbatului avea şi antecedente penale. S-a constatat, în ancheta, faptul că ultimă bătaie încasată de bătrân a fost pe data de 5 august. Se pare că fiul venise beat acasă şi a început să îşi agreseze tatăl. Cel mai probabil, satul de tratamentul aplicat, a reuşit să pună mâna pe cuţit şi l-a înjunghiat pe bărbat.

„În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost prezentat procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunilor de omor şi profanare de cadavre sau morminte, după care s-a dispus arestarea preventivă“, au mai transmis anchetatorii.

Interesant este faptul că fiica acuzatului nu s-a constituit parte civilă în procesul intentat de procurori, bunicului său.

„În urma unei expertize dactiloscopice efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit faptul că membrul superior aparţine unui bărbat de 45 de ani, din Roman. În baza activităţilor informativ investigative desfăşurate cu operativitate a reieşit faptul că, în perioada 1-5 august a.c., pe fondul unei stări conflictuale şi a consumului de alcool, un bărbat de 73 de ani, din Roman, l-ar fi agresat pe fiul său cu un obiect tăietor-înţepător, în timp ce se aflau în incinta locuinţei, în urma leziunilor suferite survenind decesul acestuia“, se arăta într-un comunicat al Poliţiei Neamţ.
Adauga un comentariu