International

Un bebeluş a stat 4 luni cu baterie în gât. Medicii au crezut că are amigdalită

Publicat: 14 ian. 2021

O fetiţă de 11 luni a stat cu o baterie în gât timp de 4 luni. Micuţă, din Marea Britanie, avea probleme de fiecare dată când trebuia să mănânce. Întrucât respingea hrana solidă, părinţii au dus-o la spital. Medicii au crezut iniţial că are o infecţie virală sau amigdalita, dar la radiografie s-a constatat altceva.

Părinţii au observat că micuţa se comportă ciudat şi nu prea vrea să mănânce. Pentru a se asigura că totul e în ordine, au mers de multe ori la medicul de familie, dar şi la spitalul local. Unele cadre medicale au spus că fata se simte bine şi că e o toană. Totuşi, altul era convins că există o problemă, dar nu ştia unde. În urma unei radiografii, s-a constatat că în esofagul fetei era o baterie rotundă şi ruginită.

„Am fost şocat când am văzut bateria şi, în acelaşi timp, m-am învinovăţit. Acum, însă, realizez că nu aveam cum să ne dăm seama”, a declarat Calham Hill.

Pentru a preveni sufocarea, doctorii i-a introdus de urgenţă un tub în gât, iar o dată la două săptămâni era anesteziată, pentru a i se lărgi esofagul. Când a fost suficient de larg, fetiţa a fost operată. După 2 ore de intervenţie chirurgicală, au reuşit să-i scoată bateria.

„Sofia a rămas cu o gaură în esofag, care trebuie să se închidă, dar starea ei se îmbunătăţeşte pe zi ce trece. Sim că şansele de supravieţuire în primele săptămâni după această intervenţie sunt foarte mici, aşa că, ne îndreptăm în direcţia bună”, a mai spus tatăl Sofiei.

Conform lui Janet McNally, chirurg pediatru consultant la Spitalul Regal pentru Copii din Bristol, fetiţa a reuşit să trăiască atâta timp cu bateria în gât pentru că bateria era veche şi nu mai avea încărcătura.

Adauga un comentariu