International

Un bebeluș cu Sindrom Down a fost deconectat de la aparate

Publicat: 15 iul. 2020
Bebeluș în spital
Bebeluș în spital

Un bebeluș cu sindrom Down a fost deconectat de la aparate. Tavia Wolley Frason și soțul ei, Ethan, s-au despărțit pentru totdeauna de bebelușul lor, care suferea de sindrom Down. Copilul a fost deconectat de la aparate pe data de 11 mai 2020, într-un spital din Provo, oraș din Uttah, SUA, zi în care părinții săi l-au strâns în brațe pentru ultima oară.
În timp ce bebelușul Watson a fost deconectat de la aparate, tânărul cuplu a pus melodia ”Can`t Take My Eyes Off You”.

Bebelușul Watson avea mai multe probleme de sănătate

Tavia Wolley Frason, în vârstă de 25 de ani, și soțul ei, Ethan, care are 31 de ani, au făcut tot posibilul să își salveze copilul, care a fost diagnosticat cu o gravă afecțiune la nivelul plămânilor și a inimii. De asemenea, acesta s-a născut și cu defecte genetice. De la naștere și până la momentul deconectării de la aparate, cei doi părinți au încercat să ia legătura cu mai mulți medici, pentru a-l ajuta pe micul Watson.

Conform specialiștilor, copilul avea o speranță de viață de până la 10 ani, dar în toată această perioadă s-ar fi confruntat cu probleme diverse și ar fi trăit dintr-o intervenție chirurgicală în alta.

Tânărul cuplu a trecut prin momente sfâșietoare. Un bebeluș cu sindrom Down a fost deconectat de la aparate

Părinții bebelușului Watson au trecut prin clipe traumatizante, fiindcă au declarat că nu au mai văzut pe nimeni murind și ar trece cu greu peste acest moment. De asemenea, cei doi l-au ținut de mână și i-au cântat după ce copilul a fost deconectat de la aparate.

„Nu am văzut niciodată pe cineva murind și nimic nu mă putea pregăti pentru momentul traumatizant pe care l-am trăit”, a povestit Tavia

„După ce doctorii l-au deconectat pe Watson de la aparate, eu și soțul meu l-am ținut de mână și i-am cântat. El încă era conectat la un monitor cardiac, deci am avut parte de câteva momente cu el până când inima i s-a oprit. Eu și Ethan sunt recunoscători pentru acea ultimă amintire cu fiul nostru”, a mai povestit tânăra.

Părinții au ales ca bebelușul lor să aibă o șansă la viață

Toamna trecută, Tavia a reușit să rămână însărcinată și nu a crezut nicio clipă că bebelușul ei va avea astfel de probleme. În timpul unei ecografii, medicul s-a oprit să îi mai răspundă la întrebări, iar apoi i-a explicat faptul că era 99.9% sigur ca micuțul Watson să aibă sindromul Down

„Totul era bine, până când medicul care îmi făcea ecografia s-a tăcut dintr-o dată și a încetat să-mi mai răspundă la întrebări. Câteva momente mai târziu, mi s-a spus că era 99.9% sigur ca Watson să aibă Sindromul Down”

Cu toate că la început părinții nu au fost de acord cu vestea primită de la medici și au fost extrem de supărați, aceștia au decis să păstreze copilul și să îi ofere o șansă la viață. Acest lucru nu s-a putut materializa, deoarece bebelușul a început să aibă o durere mare de inimă după naștere și a ajuns la terapie intensivă.

„Când l-am văzut prima dată pe Watson, nici nu m-a mai interesat de faptul că avea Sindromul Down sau de orice altceva. L-am văzut și toate fricile mele au dispărut. Tot ce-mi doream era să fiu împreună cu băiatul meu”, a mai adăugat Tavia.

Totuși, când au auzit de toate problemele de sănătate pe care le avea copilul și de calitatea vieții pe care ar fi dus-o, „am realizat că cel mai bun lucru pentru el era să îl lăsăm să plece”.

Adauga un comentariu