Eveniment-Social

Un betiv a scapat cu viata dupa ce a cazut de la inaltime

Publicat: 17 oct. 2007
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:87015;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

• George Vasilache, in varsta de 63 ani, s-a ales doar cu traumatisme usoare • O tanara a necesitat asistenta medicala de urgenta dupa ce a fost taiata cu un topor

Un batran beat a scapat cu viata ca prin minune dupa ce a cazut de la o inaltime de 6 metri. George Vasilache, din Iasi, in varsta de 63 ani, a cazut din balconul locuintei personale. Aflat in stare avansata de ebrietate, batranul a iesit in balcon si la un moment dat s-a dezechilibrat si a cazut peste balustrada. In urma impactului, George Vasilache s-a ales cu un traumatism cranio-cerebral minor, contuzii de bazin, torace, abdomen. „Pacientul este sub tratament si monitorizare, iar prognosticul vital este favorabil. Consider ca este un pacient norocos, iar leziunile suferite in urma impactului cu solul sunt usoare, raportate la gravitatea traumatismului”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, seful Unitatii de Primire Urgente din cadrul Spitalului de Urgente Sf. Ioan.

Ieri, o tanara in varsta de 19 ani, din localitatea Tg. Frumos, a fost transportata in stare grava la spitalul mentionat, dupa ce a fost lovita cu un topor in spate. Aurora Tifache a ajuns la spital cu o plaga destul de severa, fiind supusa unei interventii chirurgicale. Conform celor declarate de dr. Ciuhodaru, in ultimele 24 de ore, 120 de persoane au fost transportate la Spitalul de Urgente, majoritatea fiind afectiuni cauzate de consumul exagerat de alcool. Mai multi pacienti au fost diagnosticati cu hemoragii digestive, probleme cardiace acute sau diferite fracturi, toate pe fondul consumului etanolic. „A fost o garda destul de agitata, cu 120 de pacienti care au necesitat asistenta medicala de urgenta. Am avut sase pacienti cu diferite afectiuni suferite in urma unor agresiuni, trei intoxicatii medicamentoase voluntare, 12 persoane cu afectiuni cardiace acute, 32 de cazuri de ortopedie, 18 ieseni cu diferite plagi rezultate in urma activitatilor casnice. In unele cazuri a fost necesara ca intreaga echipa sa actioneze, mai ales ca majoritatea acestor afectiuni au fost agravate de abuzul etanolic”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru.

Adauga un comentariu