Eveniment-Social

Un birou pentru atragerea investitorilor va fi deschis la Iasi

Publicat: 02 nov. 2015
1

Conducerea Consiliului Judetean Iasi a demarat o procedura privind infiintarea unui punct in cadrul institutiei, care sa se ocupe strict de investitori. Vicepresedintele Alin Aivanoaei a propus infiintarea in cadrul institutiei a unui birou care sa preia problemele si solicitarile celor care doresc sa investeasca in regiune, proiect care deja a fost aprobat de plenul Consiliului Judetean Iasi. Initiativa acestuia ar urma sa fie pusa in practica in perioada imediat urmatoare.

„Regiunile si orasele europene au inteles ca trebuie sa investeasca mai multe resurse, in vederea atragerii de investitii straine, pentru dezvoltarea comunitatilor locale. Este necesar ca si Consiliul Judetean Iasi sa abordeze intr-o maniera integrata si responsabila relatia cu potentialii investitori. Prima problema care trebuie rezolvata o reprezinta promovarea judetului Iasi ca locatie de business. In acest sens, trebuie continuata seria de initiative destinate cresterii notorietatii judetului la nivel european si international. Consiliul Judetean se poate angaja sa furnizeze in termene rezonabile toate avizele care tin de atributiile sale. In baza unui parteneriat strategic cu celelalte entitati cu atributii in domeniu, se poate constitui o echipa trans-institutionala care sa faciliteze procesul de avizare pentru investitori „, se arata in proiectul de hotarare initiat de seful Consiliului Judetean Iasi.

Comentarii
  • Degeaba te agiti Aline birocratia va ramane la fel si vei fi sabotat in continuare. Indiferent de propunerile bune pe care le faci . As vrea sa stiu ca toate proiectele propuse se pun in practica dar cunoscand birocratia din cj nu vad sa fie implementate. Succes oricum .

Adauga un comentariu