International

Un blogger sustine ca a descoperit locul in care a fost asasinat jurnalistul american James Foley – FOTO

Publicat: 25 aug. 2014

Eliot Higgins, cunoscut sub numele sau de blogger “Brown Moses”, spune ca are primele indicii cu privire la locul in care ar fi fost ucis jurnalistul american James Foley.

Specializat in astfel de investigatii, Higgins a folosit imagini din satelit, probe video din filmul asasinatului cat si harti ale zonei in care se presupune ca ar fi avut loc uciderea, scrie dailymail.co.uk.

Citeste si Clipul cu decapitarea jurnalistului James Foley, regizat? Semne care ar arata ca e fals

Higgins s-a folosit de toate indiciile pe care le putea obtine din filmul asasinatului. Potrivit inregistrarii difuzate de teroristi, crima s-a petrecut intr-o zona deluroasa, arida, fara plante sau iarba. In departare se observa o bucata de teren cu vegetatie.

Umbrele jurnalistului si teroristului ofera un alt indiciu speculat de Higgins. Potrivit acestora, filmarea a avut loc la orele diminetii, camerele video fiind indreptate catre nord, ceea ce inseamna ca atentatul a avut loc in sudul localitatii Raqqa din Siria. Analizand detaliile oferite de inregistrarea video, jurnalistul James Foley si teroristul sunt incadrati de doua cai de acces in dealurile din spatele lor.

Imaginile din satelit ale aceleiasi zone prezente in inregistrarea video se potrivesc perfect, semn ca Eliot Higgins se poate sa fi identificat locul asasinatului.

Citeste si El este John, jihadistul care a decapitat un jurnalist american – FOTO

“Analizand fiecare zona din regiunea deluroasa din sudul orasului sirian Raqqa, acesta este singurul rezultat care se potriveste inregistrarii video”, spune bloggerul britanic.

Daca locul crimei va fi intr-adevar confirmat, acesta ar putea fi un pas important in gasirea celorlalti ostatici.

Ipoteza cu privire la locul asasinatului vine la scurt timp dupa ce aria de suspecti care ar fi comis crima s-a restrans considerabil. In prezent, toate indiciile duc catre un fost rapper britanic, principalul suspect, fiul unui islamist de origine egipteana judecat in Statele Unite in cazul atentatelor comise in 1998 la ambasadele americane din Kenya si Tanzania.

Citeste si Mesajul impresionant al mamei jurnalistului american decapitat de islamistii ISIS

Sursa: Daily Mail

Adauga un comentariu