National

Un botoșănean a reclamat la 112 o prostituată. Motivul este hilar

Publicat: 21 sept. 2021
Un botoșănean a reclamat la 112 o prostituată. Motivul este hilar
Poliția atrage atenția că se pedepsește contravențional apelarea la 112 fără un motiv justificat

Un bărbat din Botoșani a sunat la 112 pentru a reclama calitatea serviciilor unei prostituată. Acesta a fost nemulțumit de prestația fetei, vrând să-i dea mai puțin bani sau în caz contrar a amenințat că sună la poliție.

Polițiștii s-au deplasat la adresa dată de către victimă pentru investigări. Aceștia atrag atenția că există consecințe contravenționale în momentul în care se sună fără motiv întemeiat la 112.

Botoșăneanul a sunat la 112 să reclame serviciile unei prostituate

La sfârșitul săptămânii trecute, în municipiul Botoșani, bărbat a sunat la 112 pentru a reclama faptul că este dezamăgit de prestația oferită de către o prostituată.

Acesta abia se întorsese din străinătate, unde a strâns ceva bani iar în prima noapte în țară a vrut să o petreacă după bunul plac: cameră de hotel, băutură, mâncare și două prostituate.

Acesta nu a fost deloc zgârcit când a venit vorba de propriul răsfăț, cheltuind nu mai puțin de 1.000 de euro, sumă fără să includă plata serviciilor fetelor. Având în vedere cât a investit, a sperat să fie răsplătit pe măsură de cele două fete, însă a doua zi dimineață, când petrecerea s-a încheiat, a început cearta.

Când fetele i-au cerut banii ca să plece, acesta le-a spus fetelor că suma nu va fi cea promisă ci mai puțin din cauza faptului că una dintre ele nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor.

Poliția a intervenit pentru a rezolva conflictul

Botoșăneanul a amenințat prostituata că dacă nu acceptă mai puțini bani decât suma cu care se înțeleseseră inițial va suna la 112. Fără a mai sta pe gânduri, a sunat poliția și le-a dat adresa hotelului unde erau cazați.

Aceștia s-au deplasat la fața locului unde i-a amendat pe ambii. Bărbatul a primit o amendă de 3.000 de lei, iar fata cu 1.500 de lei pentru atragerea de persoane în locuri publice în vederea practicării raporturilor sexuale plătite.

„Bărbatul a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 3.000 de lei pentru apelare abuzivă șa 112, iar tânăra cu o amendă în valoare de 1.500 de lei”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean

Cazul este neobișnuit în județ, iar autoritățile atenționează că apelarea la serviciul unic de urgență 112 fără un motiv bine întemeiat, se consideră a fi contravenție și se pedepsește conform legii, adică prin amenzi considerabile.

Totodată, se amintește că cele care practică prostituția, racolând clienții dețin spațiile publice se pedepsește de asemenea contravențional.

Ieșean acuzat că ar fi obligat o femeie să se prostitueze

Din edițiile trecute ale Cotidianului „BZI” pe data de 3 august 2021,autoritățile au făcut mai multe percheziţii domiciliare la un bărbat din Iași care ar fi obligat o femeie să se prostitueze. Acesta, în vârstă de 33 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind confiscate un autoturism şi o sumă de bani.

„În cursul zilei de 3 august, poliţiştii din cadrul SIC Iași, alături de cei din Bihor au efectuat mai multe percheziţii domicilire pe raza judeţului Iași şi Bihor la o persoană bănuită că ar fi obligat o femeie să practice prostituţia. De altfel, oamenii legii au întocmit şi un dosar penal în acest sens:

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi au efectuat 3 percheziţii domiciliare într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism.

Ieri, 3 august a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi au efectuat trei percheziţii domiciliare, dintre care două pe raza judeţului Iaşi şi una în judeţul Bihor, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, a rezultat faptul că începând cu luna decembrie 2020, un bărbat de 33 de ani i-ar fi înlesnit unei femei activitatea de practicare a prostituţiei în folosul lui, în judeţele Iaşi şi Bihor. De asemenea, începând cu luna aprilie 2021, acesta i-ar fi înlesnit unei alte femei activitatea de practicare a prostituţiei în folosul lui, în judeţul Bihor”, au explicat  oamenii legii într-un comunicat.

În acest context, amintim un alt caz tragic al unei femei păcălite să lucreze în Italia ca mai apoi să fie obligată să practice prostituția.
Adauga un comentariu