Actualitate

Un bunic român care plănuia să transporte jumătate de tonă de cocaină în Australia: Eu voiam să cumpăr cizme

Publicat: 09 feb. 2021
Stelian State este un bunic din România care plănuia transportul a jumătate de tonă de cocaină Sursă foto: Libertatea
Stelian State este un bunic din România care plănuia transportul a jumătate de tonă de cocaină Sursă foto: Libertatea

Poliţia australiană a arestat mai mulţi bărbaţi dintre care unul dintre ei este român. Vorbim despre un bunic în vârstă de 70 de ani care este acuzat de autorităţile locale din Australia că a intenţionat să introducă, în ţară, nu mai puţin de jumătate de tonă de cocaină. Totuşi, bunicuţul se scuză şi le-a spus poliţiştilor ca el intenţiona să cumpere cizme.

Întâmplare interesantă în Australia unde oamenii legii au reţinut doi bărbaţi care doreau să introducă în ţară, din Columbia, o cantitate de 500 de kilograme de cocaină. Totul s-a întâmplat în 2019 dar abia în 2021 au apărut informaţii oficiale în legătura cu cazul

Stelian State, român în vârstă de 70 de ani, reţinut în Australia

Vorbim despre două persoane care au fost reţinute de autorităţile din Australia. Stelian State este un român în vârstă de 70 de ani și a fost reţinut alături de St. James în vârstă de 67 de ani. Aceştia se confruntă cu acuzaţia că intenţionau să aducă, din Columbia în Australia o cantitate de 500 de kilograme de cocaină.

Cei doi bărbaţi au pledat nevinovaţi iar Stelian State mai are un cap de acuzare. Autorităţile australiene susţin că românul ar fi conspirat alături de mai mulţi poliţişti sub acoperire pentru transportul drogurilor în Australia.

Poliţiştii îi acuză pe cei doi că au zburat din România până în Queensland la doar câteva zile distantă unul față de celelalt sub acoperirea că vin la o sărbătoare în familie. Stelian State le-a spus oamenilor legii că a venit în Australia pentru a cumpăra cizme UGG.

Agenţii sub acoperire au intrat în contact cu cei doi

La puţin timp de la sosirea celor doi în Australia, conform libertatea.ro, mai mulţi oameni ai legii sub acoperire au intrat în contact cu aceştia. La sfârşitul lunii octombrie 2019, agenţii au stabilit, cu cei doi bărbaţi, un plan de a introduce 500 de kilograme de cocaină în Australia. Totul s-a întâmplat într-o cameră de hotel din South Wharf.

Românul le-ar fi spus poliţiştilor sub acoperire că vor să cumpere jumătate de tonă de cocaină şi vor plăti 50 de milioane de dolari australieni. Totuşi, le-a spus oamenilor legii că trebuie să îi dea mai întâi 1 kilogram de cocaină pe care va plăti 100.000 de dolari iar dacă ” familia ” lui constată că marfa este de calitate, vor cumpăra jumătate de tonă. Banii şi marfa s-ar fi livrat în cursul a doua sau trei săptămâni.

După o lună de la întâlnire, poliţiştii sub acoperire au mai organizat un ”date” cu cei doi bărbaţi. De aceastp dată, poliţiştii le-au adus un pachet fals de 1 kg fals de cocaină, iar peste 20 de minute de la predare, oamenii legii au luat cu asalt camera de hotel şi i-au arestat pe cei doi.

Nu este singurul bunicuț traficant din România

Stelian State nu este singurul bunicuț traficant din România. Tot cu state vechi prin ale traficului de droguri este şi bunicuța din Caras Severin care obişnuia să gătească, pentru nepotul ei din închisoare, sarmale cu canabis.

Bunica în vârstă de 82 de ani are şi ea legătura cu Australia, ea sustrăgându-se unei condamnări cu închisoare în România pentru că este măritată în oraşul australian Campbelltown.

Comentarii
Adauga un comentariu