Eveniment-Social

Un cabinet medical din Iasi, faimos in toata tara. N-ai sa crezi ce preturi platesc bolnavii

Publicat: 24 sept. 2015
1

@ Acest cabinet este pe buzele tuturor @ Serviciile oferite atrag cat mai multe persoane @ Chiar daca sunt multumiti de serviciile primite, pacientii pleaca uneori intr-o maniera neeleganta

Medicii care lucreaza la cabinetul stomatologic deschis non-stop pe strada Lapusneanu sunt in fiecare zi plini de treaba. Foarte multi pacienti le calca pragul, cu urgente medicale. Acestia sunt nevoiti sa se confrunte cu fel de fel de probleme stomatologice ale pacientilor, dar in special cu persoane care vin la acest cabinet fara a avea nevoie urgenta. Pentru ca a ajuns la urechea lor ca tratamentul este gratuit, pacientii cred ca pot beneficia de gratuitate indiferent de problema stomatologica cu care se confrunta.

Citeste si: Cel mai solicitat cabinet stomatologic are si cele mai multe lipsuri

La acest cabinet sunt tratate probleme ale dintilor precum parodontite, hemoragii, pulpite sau abcese, ale persoanelor care se afla in stare grava si problemele apar in afara programului cabinetelor private, ori prin simplul fapt ca medicul curant nu se afla in localitate, iar pacientul nu poate sta cu durerea infernala multa vreme. „Am observat ca predomina, in special, parodontitele si pulpitele. O alta situatie frecventa e cand pacientii care se prezinta la noi vor lucrari protetice, cimentari de lucrari protetice, care nu intra in sfera gratuitatii sau a urgentelor. Dar ei au aflat ca nu se plateste si toti zic ca starea lor e o urgenta”, povesteste dr. Mariana Sion, medic stomatolog al cabinetului stomatologic deschis non-stop din Bolta.

Oameni din alte judete vin la Iasi special pentru acest cabinet

Chiar daca tratamentele oferite la urgenta sunt gratuite, cabinetul ofera si consultatii, celor care doresc, contracost. Uneori, chiar daca pacientul este anuntat de la bun inceput ca trebuie sa plateasca pentru serviciul primit si accepta, la final acesta gaseste mii de scuze pentru a nu plati tratamentul. O simpla consultatie la acest cabinet stomatologic este doar 12 lei, insa nici asa pacientii nu platesc. „Nefiind urgenta, nu e gratuit, trebuie sa achite doar 12 lei, fata de alte locuri unde e extrem de mult. Zilele trecute era un pacient, avea o durere ciudata, nu se stia de la ce, o creasta alveolara undeva la maxilar, fusese si la ORL si la maxilo-faciala si a venit si la noi ca nu cumva sa fie un dinte cu probleme, pulpita, care are o durere iradianta. Si i-am zis ca trebuie sa achite acesti bani, la care el imi zice ca: ma treceti dumneavoastra in sfera urgentelor, ca sa nu platesc nici acesti 12 lei. A gasit repede solutie, povestindu-mi ca a platit peste tot in alte parti”, continua medicul.

Cel mai rau este ca acesti pacienti, in loc sa fie recunoscatori, pleaca din cabinet intr-o maniera destul de nepoliticoasa. O alta categorie de oameni care calca pragul acestui cabinet sunt cei din judetele din apropiere, Vaslui, Botosani sau Piatra-Neamt. Medicii spun ca, desi sunt destule cabinete stomatologice in aceste judete, oamenii spun ca vin aici tocmai pentru simplul fapt ca au auzit ca urgentele sunt gratuite, astfel ca se deplaseaza pana la Iasi, indiferent de categoria sociala. „Vin si din alte judete. Doar au acolo cabinete, e aproape pentru ei. Dar vin aici ca nu platesc, ei nu au stomatologie UPU si prefera asa decat sa caute acolo un medic. Vin oricand si de orice categorie sociala, agricultori, salariati, poate fac si alte consultatii sau vin la alte clinici si trec si pe aici”, a mai adaugat medicul stomatolog.

Adauga un comentariu