Actualitate

Un câine a rămas lângă proprietara decedată până la înmormântare. Un exemplu de loialitate rar întâlnită

Publicat: 24 sept. 2021
câine rămas proprietara decedată
Câinele Bumer este un exemplu de loialitate cum rar a mai fost văzută

Rândurile următoare ne prezintă povestea unui câine credincios care a rămas lângă proprietara decedată până ce aceasta a fost înmormântată. Toți participanții la funeralii au putut vedea câtă tristețe era în inima patrupedului. Acesta a însoțit-o pe femeie până la cimitir, nevrând parcă să se despartă de cea pe care a slujit-o cu credință atâția ani.

Maria Isabel Benites Chamba a fost înmormântată la vârsta de 95 de ani în Ecuador. Familia şi prietenii săi au venit să îşi aducă un ultim omagiul la înmormântare, dar un participant special a dorit cu tot dinadinsul să facă ceva mai mult.

Un câine a rămas lângă proprietara decedată până la înmormântare

Este vorba despre Bumer, câinele şi totodată tovarăşul fidel al lui Chamba. El a refuzat să o părăsească până la final. În timpul priveghiului organizat de „Funeraria Santa Rosa”, câinele Bumer a rămas aproape, aşa cum făcuse toată viaţa lui.

„Am putut vedea loialitatea şi afecţiunea care existau între Chamba şi câinele ei. A fost mereu acolo, lângă proprietara sa”, a spus purtătorul de cuvânt al casei funerare.

La finalul ceremoniei, s-a format o procesiune pentru a urma sicriul lui Chamba până la cimitir. Bumer, desigur, a insistat să meargă şi el.

„A dat roată cortegiului funerar înainte de a sări în maşina care purta sicriul, de parcă ar fi dorit să spună: «Vreau să merg să-mi iau rămas bun de la mama mea». Un exemplu extraordinar de loialitate”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt.

Loialitate până dincolo de moarte

Nu mai încăpea nicio îndoială că Bumer era trist şi deprimat. Și totuși, în acele momente, dragostea lui imensă pentru Chamba a devenit clară pentru toţi. Poate că buna lui stăpână, Chamba, a plecat de pe această lume, dar loialitatea lui Bumer a continuat. Sperăm că, odată cu trecerea timpului, inima lui frântă va începe să se vindece.

Dar acesta este un proces pe care nu va trebui să-l înfrunte singur. Potrivit casei funerare, căţeluşul a fost văzut pentru ultima oară în compania familiei lui Chamba, reunită în memoria persoanei pe care patrupedul a iubit-o atât de mult.

Acesta nu este un caz singular

Povestea lui Bumer nu este singulară, deoarece foarte multă lume a auzit de Hachiko, celebrul câine din Japonia. Ulterior, povestea acestui patruped a fost ecranizată. Hachiko, un pui de akita, a fost găsit de un bărbat care l-a îndrăgit enorm. În fiecare zi când stăpânul pleca la serviciu, căţelul îl însoţea la gară, iar când se întorcea de la muncă, tot Hachiko era primul care îl întâmpina la ieşirea din gară. Povestea lui devine o dramă din momentul în care stăpânul nu a mai ajuns acasă deoarece suferise un atac cerebral la locul de muncă. Hachiko a rămas în gară aşteptându-l timp de 9 ani. A murit tot în acelaşi loc în care obişnuia să-l aştepte pe stăpânul său…
Adauga un comentariu