Local

Un cal a fost transportat necorespunzător, la Iași. Proprietarul a fost amendat cu 3.000 lei – VIDEO

Publicat: 28 iul. 2020
Un cal a fost transportat necorespunzător, la Iași. Proprietarul a fost amendat cu 3.000 lei - VIDEO
Un cal a fost transportat necorespunzător, la Iași

Autoritățile au fost sesizate la începutul acestei luni cu privire la transportul unui cal în condiții necorespunzătoare, pe raza județului Iași. Oamenii legii au primiti prin e-mail o postare de pe rețeaua de socializare Facebook.

„În urma sesizărilor primite la începutul lunii iulie a.c., prin e-mail la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, precum şi a postărilor făcute pe reţelele de socializare, prin care se aducea în atenţie situaţia unei cabaline, care a fost transportată pe DJ 248 A,între localităţile Domniţa şi Slobozia, din judeţul Iaşi fără respectarea prevederilor legale în vigoare, conducerea I.P.J. Iaşi a dispus, demararea de îndată a verificărilor.”, potrivit unui comunicat transmis de autorități.

Ce măsuri contravenționale s-au luat împotriva transportatorului

Au fost identificate persoanele reclamate, care au fost sancţionate contravenţional cu amendă în cuantum de 3.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 205/2004.

De asemenea, sesizările au fost remise şi Direcţiei Sanitar Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor Iaşi, care a constatat încălcarea prevederilor Regulamentului Comunităţii Europene cu nr. 1/2005, privind protecţia animalelor în timpul transportului, procedând la sancţionarea contravenţională în acest sens.

Animale maltratate pe străzile Iașului

Animale de toate mărimile şi rasele se văd zilnic pe străzile Iaşului. Caii, vacile, porcii şi păsările au apărut în număr mare pe lângă obişnuiţii câini comunitari şi au devenit o imagine urâtă, chiar şi în centrul oraşului. Majoritatea animalelor au fost abandonate, iar ele sunt acum pur şi simplu maltratate pentru că Primăria Iaşi nu are spaţiul adecvat şi condiţiile necesare pentru cazarea lor.

În Iaşi au fost înregistrate peste zece cazuri în scandaloase: un cal de rasă, care valorează peste 10.000 de euro a fost găsit abandonat pe un câmp de la marginea oraşului, legat de un copac, iar alţi doi căi au fost găsiţi în parcurile din centrul oraşului, printre copii şi maşini. Animalele aleargă panicate pe străzile aglomerate ale oraşului, iar autorităţile se arata neputincioase în această problemă tot mai serioasă.

În ultima vreme, animale de toate mărimile şi rasele se plimbă libere pe străzile din centrul Iaşului, iar caii, vacile, porcii şi păsările au aparaut în număr mare pe lângă obisunitii câini comunitari. Aceste animale mari, maltratate şi abandonate au devenit o imagine zilnică în Iaşi, inclusiv pe străzile din centrul oraşului.

Zeci de animale au fost abandonate

Numai în ultimele zile, în Iaşi au fost înregistrate peste zece cazuri în scandaloase. Animalele aleargă panicate pe străzile aglomerate ale oraşului, iar dacă sunt prinse, sunt cazate în condiţii mizere la Adăpostul de câini Tomeşti deoarece nu există un loc special amenajat pentru ele. Un cal de rasă, care valorează peste 10.000 de euro a fost găsit abandonat pe un câmp de la marginea oraşului, legat de un copac. Alţi doi căi au fost găsiţi în parcurile din centrul oraşului, printre copii şi maşini. Asta a dat mari bătăi de cap autorităţilor care se arată incompetente în faţa acestor situaţii pentru care nu au nicio soluţie.

Alţi trei porci au fost adunaţi din zona tomberoanelor de gunoi din Galata. O mare uimire a fost pentru autorităţi şi un câine care a fost capturat de hingheri în zona Ciric ce aparţine unei persoane care locuieşte tocmai la 200 km distanţă de Iaşi, ceea ce arată că problema abandonului de animale nu e nici pe departe rezolvată de autorităţile locale.

Comentarii
Adauga un comentariu