Evenimente culturale

Un castel din Romania, UNIC in Europa, DISTRUS

Publicat: 16 iul. 2014
Un alt obiect de patrimoniu Castelul Iulia Hasdeu din Campina este distrus de muncitorii care ar fi trebuit sa-l reabiliteze. La fiecare ploaie mai serioasa, apa se infiltreaza in tavan si risca sa distruga inclusiv picturile din muzeu. 
In tot acest timp, responsabilii incearca sa-si paseze vina. Acopera petele cu vopsea si usuca peretii cu foenul
Intregul acoperis al castelului a fost inlocuit in vara anului trecut, odata cu inceperea lucrarilor de renovare a muzeul Iulia Hasdeu. Doua luni mai tirziu, au inceput sa apara problemele. La fiecare ploaie torentiala, tavanul si peretii imobilului se imbiba de apa

Vezi si Castelul Caerlaverock – FOTO  

Desi a primit 600.000 de lei pentru amenajari, firma insarcinata cu lucrarile n-a reusit sa remedieze situatia. Ba dimpotriva, muncitorii incearca de fiecare data sa-si ascunda incompetenta. 
Angajatii in schimb, dar si cei care cunosc valoarea istorica a castelului se tem ca, in scurt timp, si pictura de pe pereti va fi distrusa, potrivit antena3.ro.

Vezi si Castelul Paphos din Cipru – FOTO 

Daca expertiza ceruta de autoritati va demonstra ca muncitorii nu au folosit materialele stabilite in caietul de sarcini sau reabilitarea n-a fost facut conform proiectului arhitectului, firma care s-a ocupat de lucrari va fi trasa la raspundere. 
Castelul din Campina a fost construit de savantul Bogdan Petriceicu Hasdeu, in memoria fiicei sale, care a murit la 19 ani, de tuberculoza. Iulia Hasdeu, o tanara considerata geniu, a fost primul roman care a absolvit facultatea Sorbona din Paris
Muzeul este unic in Europa si a fost inclus in randul monumentelor istorice de clasa A.  
 

  loading...

Adauga un comentariu