Remedii naturiste

Un ceai fabulos pentru durerile reumatice

Publicat: 15 ian. 2015
7
Rozmarinul (Rosmarinus officinalis), este un arbust din familia Lamiacee, ce creste in formǎ sǎlbaticǎ in zona mediteraneanǎ, in principal pe soluri calcaroase insa poate fi cultivat si in grǎdini. Rozmarinul are numeroase intrebuintari fitoterapeutice, fiind atat un condiment, o plantǎ meliferǎ (mierea de rozmarin este foarte apreciatǎ) dar si un produs frecvent folosit in parfumerie. Traducerea numelui sǎu latin inseamnǎ roua mǎrii si a fost folosit ca remediu inca din cele mai vechi timpuri datorita virtutilor sale medicinale

Ai reumatism? Iata cateva remedii excelente
 

Proprietatile terapeutice ale rozmarinului
Rozmarinul este recunoscut pentru activarea si imbunǎtǎtirea functiilor digestive si in special pentru facilitarea functiei vezicii biliare (este colagog, facilitand evacuarea bilei). Este un antispastic si are o actiune stimulantǎ asupra sistemului nervos, fiind indicat in tratamentul diverselor cazuri de astenie.

Trei solutii care te scapa de reumatism
 

Este folosit si pentru tratarea infectiilor din sfera ORL, in special pentru calmarea tusei si tratarea bronsitelor.
Pe cale externǎ este folosit pentru pentru reducerea durerilor reumatice sau pentru tratarea problemelor legate de circulatia sanguinǎ perifericǎ. Se aplicǎ sub formǎ de comprese cu decoct de rozmarin sau saub formǎ de creme, geluri sau lotiuni ce au un  continut de panǎ la 10 % ulei esential de rozmarin. O baie in care se adaugǎ ulei de rozmarin este un mod excelent de combatere a reumatismului sau a oboselii.
Proprietǎtile rozmarinului sunt date de frunze si de inflorescente. Cel mai simplu mod de folosire este sub formǎ de infuzie sau decoct, caz in care proprietǎtile sale digestive fac minuni. Pentru tratamente de lungǎ duratǎ se pot folosi capsulele cu rozmarin.
Uleiul de rozmarin
Uleiul de rozmarin se poate folosi pentru masaj, pentru baie, sau se poate lua pe cale oralǎ, sub formǎ de picǎturi. Uleiul de rozmarin nu este indicat femeilor insǎrcinate, copiilor sau persoanelor care au hipersensilitate la aceastǎ plantǎ.
Ceai de rozmarin
Ceaiul de rozmarin accelereaza tranzitul intestinal, fortifica organismul slabit,  incetineste procesul de imbatranire si te energizeaza, mai ales in perioadele cand trebuie sa mananci mai putin. Ceaiul de rozmarin calmeaza tulburarile gastrice si ajuta functionarea optima a ficatului. De asemenea, ceaiul de rozmarin accelereaza tranzitul intestinal lenes si te ajuta cand tii o dieta mai severa. Fierbe cel mult un minut 20 g de frunze in 250 ml de apa. Serveste doua sau trei cescute pe zi
Intrebuintari principale ale ceaiului de rozmarin:
Uz intern: colici abdominale, dispepsii ,  reumatism , astenie , surmenaj fizic si intelectual, tonifierea organismului, balonari si afectiuni gastro- intestinale , anorexie , afectiuni hepatice si renale.
Ceai de rozmarin pentru uz extern: reumatism , reconfortarea organismului.
Mod de preparare:
Uz intern: se prepara infuzie din 1 lingurita frunze la o cana cu apa clocotita.
Uz extern: se prepara decoct din 1 lingura frunze la o cana cu apa.
Mod de administrare:
Uz intern: se beau 2 cani cu pe zi.
Uz extern: se aplica comprese cu decoctul.
Contraindicatii: a nu se utiliza ceai de rozmarin de catre femeile insarcinate
Adauga un comentariu