Actualitate

Un celebru procuror iesean a fost executat pentru luare de mita

Publicat: 08 mai 2013
1

@ In diverse anchete jurnalistice, reporterii BZI au tras un semnal de alarma cu privire la inselatoriile facute de procurorul Ghenadie Ciobanu @ Ieri, anchetatorii de la DNA Iasi au decis trimiterea in judecata a acestuia pentru comiterea infractiunii de luare de mita

Procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie Iasi (DNA) au decis trimiterea in judecata a procurorului Ghenadie Ciobanu, fost sef al Parchetului de pe langa Judecatoria Harlau pentru comiterea infractiunii de luare de mita. Acesta a fost pus sub acuzare in mod oficial in toamna anului trecut, insa ieri, procurorii au reusit sa finalizeze rechizitoriul. Acuzatia esentiala este aceea de luare de mita! Cei pe care Ghenadie i-ar fi ajutat in schimbul unor sume de bani ar fi mers la DNA si ar fi denuntat toata intamplarea. Astfel, procurorul Ghenadie Ciobanu si-a pus in joc toata cariera de magistrat pentru 1.000 lei. „În cursul lunii ianuarie 2011, inculpatul Ciobanu Ghenadie, în calitate de procuror, a pretins suma de 1.000 lei de la doi denuntatori, iar la 19 ianuarie 2011 a primit suma de 200 de euro, pentru a da o solutie de netrimitere în judecata fata de unul din ei, într-un dosar penal pe care magistratul îl instrumenta. Persoana respectiva era cercetata pentru infractiunile de conducere sub influenta alcoolului si implicare într-un accident rutier soldat cu vatamarea corporala usoara a victimei. La data de 19 ianuarie 2011, data primirii banilor, inculpatul Ciobanu Ghenadie a dispus scoaterea persoanei cercetate de sub urmarirea penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ pe considerentul ca fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni”, se arata intr-un comunicat remis ieri de procurorii DNA. Trebuie mentionat ca la sfarsitul lunii octombrie 2012, Ghenadie Ciobanu a fost suspendat din functia de procuror de catre membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Reporterii BUNA ZIUA IASI au sesizat, in numeroase anchete jurnalistice, ca acesta este o adevarata rusine pentru magistratura si ca activitatea sa este presarata de nenumarate abateri. Procurorii de la DNA Iasi au reusit sa stabileasca o serie de legaturi extrem de dubioase ale procurorului, atat cu lumea interlopa, cat si cu oameni de afaceri potenti, care au avut probleme cu legea penala. Ghenadie Ciobanu devenise un fel de protector suprem al celor care incalcau legea si care ajungeau la el cu diferite probleme. Procurorii de la DNA Iasi au mai descoperit ca acesta le furniza informatii secrete din dosare celor care erau cercetati sau care aveau rude cercetate in diferite dosare. Multe dintre ilegalitatile pe care le rezolva Ghenadie Ciobanu se refereau la abateri de la legea rutiera, dar si infractiuni economice.

Comentarii
 • Daca ,,corb la corb nu-si scoate ochii” atunci cum dracu de l-au trimis in judecata pe ,,colegul” lor procuror ?
  Citeste mai atent articolul in care se spune clar ,, a fost trimis in judecata prin intocmirea rechizitoriului”, asta insemnand ca procurorii DNA l-au gasit VINOVAT.

 • AVERTISMENT pt. consumatori de trasport TAXI din IASI .Va aduc la cunostinta ca la urmatoarele DISPECERATE: LUX TAXI,FOR YOU TAXI,PARMA TAXI,RVR TAXI 50% nu detin atestat profesonal taxi si uni dintre ei au cazierele patate cu fapte penale (viol,talharie,furt etc ) si pun viata clientilor in pericol neavind experenta, iar patroni acestor dispecerate isi permit sa ignore legea pt ca au fost si sant sponsorii lui NICHITA la campniile electorale si patronii de la LUX TAXI si RVR TAXI mai sant si CUMATRI cu vicele PRIMAR CHIRICA,miroase a CORUPTIE si INTERESE de la o posta.

  • ORI E ADEVARAT CEEA CE ZICI ORI ESTI UN PDL-IST
   IAR CORUPTIA DIN TARA NOASTRA O SA DISPARA NUMAI IN MOMENTU IN CARE O GENERATI DE-A NOASTRA VA PUNE PICIORUL IN PRAG

 • Tanti Mirela una este sa fii trimis in judecata si alta este sa fii gasit vinovat si condamnat omul sigur o sa fie achitat asa ca nu fa spume degeaba ca e cald afara si candesti

  • de unde stii tu vere ca va fi achitat? ori esti vreun BLEA ratacit pe la noi ori esti vreun fraier care nu crede in procurori!

Adauga un comentariu