News Flash:

Un centru pilot la Iasi

6 Octombrie 2005
1201 Vizualizari | 0 Comentarii
Toate serviciile de asistenta sociala intr-o singura agentie

•Daca o persoana beneficiaza de mai multe ajutoare de la stat dintre care ajutorul social, alocatia complementara, ajutorul de handicap sau alocatia pentru cresterea si ingrijirea copilului, le va primi intr-un singur mandat eliberat de catre noua institutie care va functiona experimental la Iasi

In judetul Iasi ar putea fi infiintata Agentia pentru Prestatii Sociale, un centru pilot pentru implementarea tuturor prestatiilor sociale. Daca o persoana beneficiaza de mai multe ajutoare de la stat dintre care ajutorul social, alocatia complementara, ajutorul de handicap sau alocatia pentru cresterea si ingrijirea copilului, le va primi intr-un singur mandat eliberat de catre Agentie. Aceasta va fi implementata numai la Iasi si face parte dintr-o serie de noi institutii ce vor fi infiintate pentru a imbunatatii sistemul national de asitenta sociala. " Va fi modificata Legea 705/2001 si astfel vor trebui infiintate pana in 2008 mai multe institutii cu privire la sistemul national de asistenta sociala. Printre acestea se numara si Inspectia Sociala, Obsevatorul Social ce va fi numai la nivelul Ministerului iar ceea ce este important pentru Iasi este infiintarea unui centru pilot, Agentia pentru Prestatii Sociale", a declarat Janeta Radulescu, director adjunct al Directiei Muncii Solidaritatii Social si Familiei (DMSSF) Iasi . De asemenea, daca Parlamentul va aproba un proiect de lege initiat de Guvern, atunci functionarii din primariile de la nivelul judetului Iasi vor fi sanctionati in situatia in care nu efectueaza anchetele sociale conform legislatiei in vigoare. "Functionarii in masura sa efectueze anchetele sociale pentru a stabili persoanele care vor beneficia de ajutor social, vor fi sanctionati cu sume de la 5 la 10 milioane lei in cazul in care respectivele anchete nu sunt conform realitatii", a mai precizat Janeta Radulescu. O alta schimbare legislativa prevazuta in proiectul de lege este aceea ca, in situatia in care o persoana nu presteaza munca in folosul comunitatii chiar daca este apt de munca, atunci toti membrii familiei vor pierde ajutorul social. "Daca o familie are cinci membrii care primesc ajutor social si sunt apti de munca, in cazul in care unul dintre acestia nu executa numarul de ore in folosul comunitatii atunci se sisteaza ajutorul social intregii familii nu numai la unul dintre ei. In judetul Iasi exista 19.874 de persoane care beneficaiza de ajutor social dintre care 3.099 sunt persoane singure", a declarat directorul adunct al DMSSF.
Diana LITa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1360 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014789 (s)