Magazin

Un cersetor a ales intre 100 de dolari si lectii de programare. Ramai uimit de rezultat – FOTO, VIDEO

Publicat: 11 dec. 2013
1
Povestea lui Leo Grand in rolul de programator a inceput la mijlocul lunii august din acest an, cand un tanar inginer IT, Patrick McConlogue, i-a facut o oferta mai putin obisnuita, fie sa primeasca 100 de dolari, fie sa invete sa scrie coduri. Grand, care era cersetor din 2011, dupa ce si-a pierdut job-ul din cadrul gigantului de asigurari MetLife, nu a ezitat nicio clipa: voia sa invete sa programeze.
Cei doi s-au intalnit cate o ora in fiecare zi de weekend in locul unde Leo dormea, pe strada. McConlongue l-a invatat pe Grand cum sa scrie coduri folosind trei carti de pe Amazon si un laptop vechi. Astazi, dupa doar cinci luni, Grand si-a lansat propria aplicatie mobila, „Trees for Cars„, care isi propune sa protejeze mediul inconjurator, ajutandu-i pe utilizatori sa calatoreasca impreuna chiar daca nu se cunosc (carpool).
Cum functioneaza Trees for Cars: Ca sofer, trebuie sa selectezi destinatia, iar aplicatia iti va sugera persoanele care vor sa ajunga in locurile respective. Apoi, fiecare calator va fi conectat cu soferul doar daca ei accepta reciproc invitatiile. Aplicatia monitorizeaza cu cat s-a redus emisia de dioxid de carbon de catre pasagerii care au calatorit impreuna. Trees for Cars este disponibila atat pe platforma iOS, in Apple Store, cat si pe Android, in Play Store, la un pret de 0.99 dolari. Aplicatia incurajeaza protejarea mediului, printr-o reducere si monitorizare a emisiilor de dioxid de carbon ale masinilor, potrivit zf.ro.
 
Adauga un comentariu