Titlurile zilei

Un chirurg de la Institutul Regional de Oncologie (IRO) a fost prins beat la volan! După ce a băut o sticlă cu vin roșu la o petrecere, a urcat în autoturismul său de teren și a plecat spre casă! (Exclusiv)

Publicat: 09 sept. 2020
Judecătorii l-au condamnat pe chirurgul ieșean Andrei Papa pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului
Cheie de mașină, lângă un pahar cu alcool

Un chirurg ieșean a fost condamnat după ce a urcat băut la volan! Totul s-a întâmplat la o „băută”, după o partidă de pescuit, cu prietenii! „De obicei, eu nu consum alocol, pentru că pot fi chemat oricând la serviciu, la urgențe! A fost vorba despre un incident izolat. Îmi trebuie permisul de conducere pentru a ajunge la muncă”, a afirmat medicul ieșean

Chirurg ieșean, condamnat după ce a urcat băut la volan! Totul s-a întâmplat la o „băută”, după o partidă de pescuit, cu prietenii!
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe medicul Andrei Papa. Acesta a primit o pedeapsă de 10 luni închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru conducere sub influența alcoolului. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Chirurgul Andrei Papa a recunoscut totul în fața magistraților

Procesul medicului chirurg Andrei Papa a început pe 19 februarie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe doctorul Andrei Papa (35 de ani), pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Pe data de 3 noiembrie 2019, în jurul orei 23:00, inculpatul Andrei Papa a condus autoturismul marca Suzuki Grand Vitara prin municipiul Iași, având o îmbibație alcoolică de 1,51 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv de 1,34 g/l alcool pur în sânge la a doua probă”, au precizat procurorii ieșeni.

În fața judecătorilor, chirurgul de la Institutul Regional de Oncologie (IRO) și Spitalul Militar a declarat că recunoaște fapta. Acesta a cerut ca judecata să se desfășoare numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale și a înscrisurilor, potrivit procedurii recunoașterii învinuirii. De asemenea, medicul Andrei Papa a declarat că este de acord să presteze muncă neremunerată în folosul comunității, în cazul în care i s-ar stabili vinovăția.

A băut cu un prieten, după o partidă de pescuit

Chirurgul le-a povestit magistraților că, pe 3 noiembrie 2019, s-a deplasat la volanul autoturismului marca Suzuki Grand Vitara în localitatea Comarna, din județul Iași, unde a participat la o partidă de pescuit cu niște prieteni. În jurul orei 17:00, după ce a terminat de pescuit, acesta s-a deplasat la locuința unui prieten din localitatea Comarna, unde a băut aproximativ 700 de mililitri de vin roșu.

În jurul orei 22:40, el a urcat la volanul autoturismului marca Suzuki Grand Vitara și a plecat din Comarna, cu scopul de a ajunge acasă. Acesta a condus vehiculul pe Drumul Național 28, și-a continuat deplasarea prin localitățile Chicirea și Tomești, iar, înainte de trecerea la nivel cu calea ferată din dreptul fostei fabrici Coca-Cola, a virat la dreapta.

În timp ce conducea prin intersecție, chirurgul a fost tras pe dreapta de un echipaj al Poliției Rutiere, pentru un control de rutină. Echipajul de Poliție l-a identificat pe șofer. În urma testării alcoolscopice, s-a stabilit că medicul ieșean avea o concentrație alcoolică de 0,62 mg/l în aerul expirat. Astfel, el a fost dus la Spitalul de Neurochirurgie „Prof. dr. Nicolae Oblu” din Iași, pentru prelevarea mostrelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

„Conform buletinului de analiză toxicologică de pe 4 noiembrie 2019, emis de Institutul de Medicină Legală Iași, pe 3 noiembrie 2019, inculpatul Andrei Papa a avut o alcoolemie de 1,51 grame pe litru alcool pur în sânge, la prima probă, recoltată la ora 23:31, respectiv de 1,34 grame pe litru alcool pur în sânge, la a doua probă, recoltată la ora 00:31”, au afirmat procurorii ieșeni.

Chirurgul: „De obicei nu beau, pentru că pot fi chemat oricând la urgențe!”

La audieri, chirurgul Andrei Papa a recunoscut că a urcat băut la volan. Acesta a mai declarat că este medic la IRO și la Spitalul Militar.

„De obicei, eu nu consum alcool, pentru că pot fi chemat oricând la serviciu, la urgențe! A fost vorba despre un incident izolat. Îmi trebuie permisul de conducere pentru a ajunge la muncă”, a afirmat medicul ieșean.

La aplicarea pedepsei, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au luat în calcul că doctorul nu are antecedente penale. Judecătorii i-au aplicat, astfel, lui Andrei Papa o pedeapsă cu amânarea aplicării, pe un termen de supraveghere de 2 ani. În tot acest timp, chirurgul ieșean trebuie să se prezinte la Serviciul de Probațiune Iași, să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa, să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile, precum și întoarcerea, să comunice o eventuală schimbare a locului de muncă și să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență, conform magistraților.

Adauga un comentariu