Eveniment-Social

Un cimitir din Iasi va fi extins

Publicat: 18 ian. 2012
1

Ieri, in cadrul Comisiei de Urbanism, a fost aprobat un PUZ (Plan Urbanistic Zonal) la cererea Manastirii Vladiceni. In zona va fi construit un complex ecumenic, iar cimitirul va fi extins. A fost nevoie si de aprobarea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Staretul manastirii, Arsenie Butnaru, afirmase nu demult ca deocamdata este doar o intentie. Vrea sa construiasca un atelier de sculptura si o manufactura. In ceea ce priveste cimitirul, nu este unul urbanistic, ci unul destinat exclusiv calugarilor.

Pe ordinea de zi au fost prezente mai multe PUZ-uri si cereri pentru intrare in legalitate. Consilierii au spus ca, potrivit legii, intrarile in legalitate nu se mai avizeaza de la 1 ianuarie 2012, iar in curand PUZ-urile vor trebui intocmite de primarie in majoritatea cazurilor, nu de persoanele fizice. Chiar si asa, cererile apar la Comisia de Urbanism, in speranta ca legislatia va fi modificata, adica va fi acordat un termen suplimentar.

Comentarii
  • Ma idiotule, comisia de urbanism nu poate sa aprobe un PUZ, ci cel mult sa-l avizeze. PUZ-ul nu este aprobat si nici nu va fi aprobat prea curand. Un PUZ nu se aproba numai pentru ca nesimtitul ala de Meletie ca a mancat si a baut pana a crapat si acum se umfla in continuare si nu mai incape in cimitir si de aia trebuie extins. L-or fi pus diavolii la chinuri groaznice.

  • Da, daaaaaaaaaaaaa….. ii mai asteptam la cimitir pe preadistinsul si preainvatatul calinic si pe preaintunecatul daniel, care au facut si fac de rusine Biserica Ortodoxa Romana

Adauga un comentariu