National

Un cioban i-a dat cadou fiului o avere de 4,5 milioane de euro. ANAF-ul doreşte impozitarea sumei

Publicat: 26 oct. 2020
Un cioban i-a lăsat fiului o avere de 4,5 milioane de euro
Un cioban i-a lăsat fiului o avere de 4,5 milioane de euro

Momente inedite într-o localitate din Mureş. Un cioban a dat ANAF-ul în judecată după ce a fost obligat să achite peste 2,3 milioane de lei ca dobânzi pentru averea lăsată fiului. Averea nu est una de omis, ciobanul i-a lăsat cadou fiului nu mai puţin de 4,5 milioane de euro.

Conflict Juridic în Mureş după ce ANAF-ul vrea să impoziteze o avere uriaşă

Un bărbat din Mureş, a dat în judecată Fiscul care doreşte impozitarea averei lăsate de tatăl său, un cioban din județ. ANAF îl obligă pe acesta să plătească o sumă totală de peste 2,3 milioane de lei. Cel care a dat în judecată Fiscul susţine că banii provin de la tatăl său care este unul dintre cei mai prosperi oieri din judeţul Mureș.

Direcţia Control Venituri Persoane Fizice cu Risc Fiscal din cadrul ANAF a constatat faptul că bărbatul în cauză avea o avere de milioane de euro, avere care, conform autorităţilor, nu a putut să fie justificată. Pentru acest lucru, inspectori iANAF au decis să stabilească plata totală a unei sume de peste 1,6 milioane de lei. Pentru că există o întârziere la plata sumei, aceştia au mai calculat şi dobânzi în valoare totală de 470.000 de lei dar şi penalităţi de este 200.000 de lei. În total, bărbatul în cauză este obligat să plătească o sumă enormă care sare de 2,3 milioane de lei.

Bărbatul a primit cadou de la părinţi peste 4,5 milioane de euro

În cauză, bărbatul a deschis un proces cu instituţia ANAF. În mai 2020, Tribunalul Mureș a înregistrat cererea de judecată formulată de acesta. Concret, fiul ciobanului cere anularea deciziilor de impozitare a averii pe care o deţine pentru că, conform lui, banii sunt proveniţi de la părinţii lui care au afaceri de succes în judeţ.

Reclamantului le-a explicat judecătorilor ca sumele în cauză au fost acordate de părinţi fie în lei, fie în valută şi că nu se poate impozita pentru că legea specifică clar faptul că donaţiile nu pot fi impozitate. În procesul deschis împotrivă ANAF, mureşeanul a explicat cum a ajuns să îi doneze tatăl său, înainte de a muri, 4,5 milioane de euro. El a susţinut că, timp de peste 40 de ani, tatăl său a fost cel mai renumit cioban din zona comunelor Corunca şi Livezeni, din Mureş, deţinând în proprietate mii de capete de animale şi zeci de hectare de teren.

Fiul ciobanului a arătat că în cei 42 de ani de oierit, tatăl său “a acumulat economii foarte semnificative, care la un calcul sumar se ridică la cel puţin 68.918.200 de lei (46.499.200 de lei câştig în urma creşterii şi valorificării efectivelor de ovine + 22.419.000 de lei câştig în urma creşterii şi valorificării efectivelor de porcine)”. Raportată la cursul euro mediu din 2019, suma totală depăşeşte 14,3 milioane de euro.

Judecătorii Tribunalului Mureş au respins cererea bărbatului şi au menţinut decizia de impunere prin care acesta este obligat să achite impozite cu dobânzi şi penalităţi de peste 2,3 milioane lei. “Probele administrate nu dovedesc donaţia valorii de 4.500.000 de euro către reclamant”, se arată în sentinţă. Procesul continuă la Curtea de Apel Târgu Mureş.

Comentarii
  • La Maternitatea Elena Doamna din Iasi directorasul Martinescu si cu lidera Buzea au luat banii de la masti si tichetele de vacanta .Ar fi bine un control de la Anaf sa se vada si contractele pe aprilie , mai , iunie . Doamna lidera de sindicat merge in concediu primavara in Italia , cand vine vara merge in Spania si in toamna merge 2 saptamani si in Grecia . Angajatii isi cumpara masti din banii lor si echipament de lucru .

  • Obisnuitiva cu ideia baieti !, statul o sa va impoziteze in curand si becurile din casa si locurile de veci mostenite si ajutorul fizic parintilor in gospodarie

  • Anaf-ul o sa suga pula nitel prin acest serviciu al marilor averi. DamIan micul sef din Moldova o suge primul….are bani primiti si inregistrati!!!

Adauga un comentariu