Boli si tratamente

Un cocktail medicamentos face miracole in cazul cancerului de san

Publicat: 16 dec. 2010

Cercetatorii spanioli au ajuns la concluzia ca doua medicamente combinate pot elimina tumorile canceroase

O terapie bazata pe combinarea medicamentelor impotriva cancerului de san, aplicata inainte de interventia chirurgicala, duce la disparitia tumorii în jumatate dintre cazuri, potrivit unei cercetari desfasurate la nivel international si la care au participat oameni de stiinta spanioli.

Desi folosirea simultana a medicamentelor lapatinib si trastuzumab nu elimina operatia ulterioara, scurteaza insa la jumatate perioada de chimioterapie (de la 24 la 12 saptamani), ceea ce implicit duce la diminuarea efectelor toxice. Studiul Neo-ALTTO, efectuat de Grupul de cooperare SOLTI în 130 de centre din 26 de tari, a fost realizat pe un numar de 455 de paciente diagnosticate cu o tumoare de san ErbB2/HER2 pozitiv – unul dintre tipurile cele mai agresive si cu cel mai nefavorabil pronostic.

Acest tip de tumoare afecteaza un sfert din pacientele cu cancer de san si aproape jumatate dintre bolnavele cu varste mai mici de 40 de ani. Mortalitatea determinata de cancerul de san pozitiv, diagnosticat si tratat în faza initiala, a scazut in ultimele doua decenii, in urma introducerii schemelor moderne de chimioterapie. Rezultatele cercetarii au fost prezentate intr-o conferinta de presa de doctorul Serena Di Cosimo, oncolog in cadrul Spitalului Vall d’Ebron din Barcelona – in calitate de cercetator principal, dar si de doctorii Hernan Cortes-Funes si Josep Vazquez.loading...

Adauga un comentariu