Eveniment-Social

Un consilier local are de gand sa demisioneze din cauza unor blocaje in primarie

Publicat: 06 feb. 2014
1

Faptul ca unii sefi de compartimente din primarie nu reusesc sa-si depaseasca atitudinea autoritara ce persista din timpul fostului primar Neculai Ratoi si blocheaza inca o serie de cereri de concesiuni sa ajunga pe masa consilierilor locali spre aprobare, il determina pe presedintele Comisiei de Urbanism, Vasile Plesca, sa renunte la functie.

Edilul local a precizat ca nu isi vede rostul intr-o asemenea comisie, atat timp cat activitatea este blocata de niste functionari din primarie ce se cred mai presus de lege, desi, culmea, reprezinta respectarea ei. „Daca nici acum nu rezolvam cu cererile de concesiune ajunse din partea cetatenilor in primarie, atunci demisionez din functia de presedinte al Comisiei de Urbanism. Nu vad sa aiba vreun rost prezenta mea in aceasta functie, atat timp cat noi muncim, iar altii isi bat joc. Sunt cereri, sute la numar, de ani de zile, pe care noi, aici, in Comisie, le-am aprobat si care sunt tinute de unii in birouri, din fel si fel de motive. Acum, mai nou, mi s-a zis ca pentru a veni cu ele in Consiliul Local spre analiza si aprobarea lor, trebuie sa avem carti funciare facute. O carte funciara ajunge la 3.000 – 4.000 lei. Am discutat cu domnul Zanet, administratorul public, si a prins cica bani pentru 40 de astfel de carti”, a spus consilierul local PSD, Vasile Plesca.

Situatia este ciudata in sensul ca nu se stie cum se vor face selectiile celor 40 de cereri de concesiuni pentru care s-au alocat fonduri. Mai mult decat atat, nu se stie ce se va intampla cu celelalte cereri ale unor oameni de afaceri sau simpli cetateni care asteapta de ani buni un raspuns din partea primariei. Membrii Comisiei de urbanism spun ca vinovat de tot acest blocaj este seful Compartimentului Juridic, secretarul Mircea Zuzan. Surse neoficiale ne-au precizat faptul ca atunci cand un solicitant doreste sa concesioneze un spatiu, este trimis de catre Zuzan la membrii Comisiei de Urbanism, precizandu-le ca ei sunt cei care blocheaza concesiunile.

Adauga un comentariu