Eveniment-Social

Un consilier local din comuna Valea Seaca a gasit reteta succesului in afaceri – FOTO

Publicat: 03 apr. 2013
1

Problemele din comuna Valea Seaca nu par sa se sfarseasca niciodata. Satenii sunt nevoiti sa sufere in continuare din cauza unor alesi locali care se incapataneaza sa respecte legea in vigoare si sa-si achite darile catre primarie. Mai mult decat atat, se pare ca tot scandalul pe care unii consilieri locali il fac in comuna au la baza interese proprii.

De o perioada de timp, in sedintele de Consiliu Local din comuna Valea Seaca au aparut nenumarate scandaluri din partea unor consilieri locali care isi fac veacul ca alesi locali inca de pe timpul raposatului primar Neculai Boboc. Multi dintre scandalagii ridica probleme in interesul cetatenilor, dar acestea se dovedesc a fi in interes propriu. Nu cu mult timp in urma am prezentat cazul consilierului local Cristi Ungureanu, un afacerist al comunei care ignora administratia locala atunci cand vine vorba despre achitarea unor obligatii catre bugetul local. Un alt afacerist local, Petru Agafitei, consilier local PDL, a fost identificat de reporterii BZI ca fiind un dator de inalta speta al Primariei. Apoi, ca si cum nu ar fi indeajuns, un alt consilier local tepuieste Primaria. Este vorba despre consilierul local PNL, Ion Radu. Acesta si-a construit in apropierea casei un „garaj” fara aviz de la Primarie. Ion Radu si-a construit in satul Topile din comuna Valea Seaca un garaj cat jumatate din casa pe care o detine. La Primaria Valea Seaca nu figureaza cu nicio autorizatie de constructie. Practic, individul care a fost ales de contribuabilii din Valea Seaca nu plateste in acest mod nicio taxa pe cladire. Mai mult decat atat, in fata asa – zisului garaj, la etaj, este postata o pancarta pe care precizeaza ca are de vanzare furaje, tarate si altele. Altfel spus, cladirea respectiva are mai mult aspect de spatiu comercial. Reporterii nostri au incercat sa ia legatura cu consilierul respectiv pentru a explica motivul ilegalitatii care continua sa persiste. Acesta a dat in balbaiala in fata reporterului BUNA ZIUA IASI. „Eu am totul declarat la Primaria Valea Seaca. Am si o chitanta de plata asupra taxelor pe acel garaj si a impozitelor”, a spus Ion Radu.

Primarul Roman evita subiectul

Primarul comunei Valea Seaca, Valeriu Roman, nu a dorit sa dea informatii cu privire la situatia consilierului local PNL, Ion Radu. Acesta a precizat faptul ca situatia nu este atat de grava precum ni se reclama si ca Primaria se confrunta cu alte probleme financiare mai mari. Cel mai probabil, edilul sef nu doreste sa-si puna oamenii din coalitia USL in vizorul mass-media. Surse demne din cadrul Primariei au precizat faptul ca in Registrul Agricol al Primariei nu exista stipulata nicio constructie de-a consilierului local respectiv si astfel bugetul comunei continua a fi prejudiciat cu nesimtire. Vom reveni in curand cu o alta afacere de succes in cazul consilierului local respectiv. Este vorba despre niste smenuri relatate de niste locuitori ai comunei in ceea ce priveste apicultura. Proprietarul acestora detine mai multi stupi pentru care a incasat subventii enorme.

Comentarii
  • Ar trebui o verificare la singe in privinta stupilor, astia vind stupi in nestire, bani neimpozitati, fac programe cu stupii altora se imprumuta intre ei cind vin controale si felul in care fac miere cu tonele prin beciuri, unde sint cei ce tre sa faca treaba?

Adauga un comentariu