Local

Un contabil a scapat basma curata, dupa ce a fost acuzat de neglijenta in serviciu

Publicat: 29 mai 2016
1

In prima faza, magistratii de la Judecatoria Iasi l-au condamnat la trei luni de inchisoare, pentru comiterea infractiunii de neglijenta in serviciu. A contestat decizia la Curtea de Apel Iasi. Saptamana trecuta, magistratii acestei instantei au decis sa-l scape de orice pedeapsa. Judecatorii au considerat ca faptele comise de Vasile Grosu, de 45 ani, sunt prescrise. Procurorii sustin ca, in calitate de contabil la Scoala de Arte si Meserii Iacob Negruzzi din comuna Trifesti, n-a verificat cum trebuie achizitia de materiale.

„În actul de sesizare, s-a retinut ca, în calitate de contabil la scoala de Arte si Meserii Iacob Negruzzi din comuna Trifesti, prin neîndeplinirea obligatiei de a urmari modul de aprovizionare si distribuire a materialelor/bunurilor în unitatea scolara, la data de 1.11.2008 a semnat o factura emisa de SC Melicom SRL, care atesta nereal livrarea a 400 bidoane cu apa potabila, în loc de 83 cât fusesera livrate în realitate, si la un pret mult mai mare decât cel adevarat (36,48 lei/buc în loc de 18 lei/buc)”, au precizat procurorii.

 „Inculpatul nu a verificat în prealabil realitatea celor consemnate în factura si nu a calculat pretul corect, conform contractului încheiat pentru furnizarea apei. Unitatea scolara si Consiliul Local Trifesti au fost prejudiciate cu suma de 15.586,62 lei, la plata careia au fost obligate prin sentinta civila nr. 1960/2010 a Judecatoriei Iasi. Prin actiunile sale culpabile, s-a imputat inculpatului ca a angajat unitatea scolara la o plata pe care nu o datora”, au completat acestia. Chiar daca a scapat de pedeapsa, Vasile Grosu a fost obligat sa achite prejudiciul.

Comentarii
Adauga un comentariu