National

Un copil a fost internat in spital in urma unui accident la sanius

Publicat: 12 ian. 2000

In urma cu doua zile, un copil a fost adus de urgenta la Spitalul Municipal Pascani in urma unui accident la sanius. In ziua de 10 ianuarie, Ciprian Davideanu, in varsta de 14 ani, elev in clasa a VIII-a la Scoala generala Motca, se intelesese, inca din timpul orelor, cu mai multi colegi, ca in seara respectiva sa mearga la sanius pe derdelusul din localitate. Odata ajuns acasa, baiatul si-a lasat ghiozdanul, s-a echipat de derdelus, si-a luat sania si a plecat la distractia specifica anotimpului.

El si colegii de distractie au inceput sa urce panta pe care urmau sa-si dea drumul pe gheata. Desi in unele locuri zapada era topita, facand loc pamantului inghetat, tanarul nu a dat importanta, dorind sa-si puna in practica gandul. Ajuns in varful pantei, copilul a urcat pe saniuta si a pornit in viteza la vale. Din nefericire, pe la jumatatea derdelusului, sania s-a oprit brusc intr-o portiune de pamant neinzapezita, aruncandu-l la circa 10 metri distanta. In cadere, Ciprian Davideanu s-a lovit puternic in regiunea toracica, ramanand la pamant pana la sosirea colegilor de derdelus.

Alertati, ei au anuntat familia copilului care l-a transportat de urgenta la spital. Aici, copilul a fost internat in cadrul sectiei de chirurgie, cu diagnosticul traumatism toracic posterior, posibile fracturi costale, actualmente pacientul fiind in afara oricarui pericol.loading...

Adauga un comentariu