Titlurile zilei

Un copil a murit cu zile, în chinuri teribile, în urma unor consultații superficiale! Opt medici nu au observat că are o malformație cardiacă! Abia la autopsie mama a aflat motivul pentru care cel mic urla de durere! Atenție, imagini cu un puternic impact emoțional – VIDEO Exclusiv

Publicat: 03 sept. 2020
Un copil a murit cu zile în urma unor consultații superficiale făcute de opt medici care nu au observat că are o malformație cardiacă și abia la autopsie mama a aflat motivul pentru care cel mic urla de durere
Un copil a murit cu zile în urma unor consultații superficiale făcute de opt medici care nu au observat că are o malformație cardiacă, iar imaginile cu el sănătos și apoi bolnav sunt sfâșietoare.

Un copil a murit cu zile în urma unor consultații superficiale. Acesta a fost văzut de 8 medici și niciunul nu a observat că are o malformație cardiacă. Mama bebelușului l-a purtat prin spitale luni de zile, a fost alungată din cabinete și a întâlnit medici care o credeau paranoică. Copilul a murit și abia la autopsie s-a aflat că avea o malformație cardiacă

Un copil a murit cu zile în urma unor consultații superficiale. David Elias Horceag a murit la 6 luni din cauza unor consultații superficiale. A fost văzut de 8 medici, a stat internat în spital 14 zile și nimeni nu a descoperit că micuțul avea o malformație cardiacă. Primul medic i-a pus pe părinți o pistă greșită și de atunci a început calvarul. Acesta a spus soților Horceag că micuțul are o alergie alimentară. L-a internat în spital pentru 7 zile și l-a trimis acasă cu un tratament specific. Starea lui David se agrava de la zi la zi. Părinții au mers și la alți medici, atât în spitale private, cât și de stat și fiecare susținea premisa primului medic, și anume că bebelușul are o alergie. După 3 luni de chin, David s-a stins la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași. Abia după autopsie părinții au înțeles că micuțul nu avea alergie, ci o malformație cardiacă.

Închiși 14 zile într-un centru de carantină, soții Horceag nu au primit asistență medicală. David dădea primele semne care aveau să-i prevestească moartea

Adriana Horceag este mama lui David. Deși se confruntă cu o situație cumplită, femeia a ales să facă publică povestea copilului ei care s-a stins din cauza unor consultații superficiale. Își dorește ca niciun părinte să nu fie nevoit să treacă prin calvarul prin care a trecut ea. Femeia plânge trupul neînsuflețit al lui David și se întreabă de ce copilul ei nu a fost diagnosticat la timp cu boala pe care a aflat-o abia după autopsie. Copilul a început să se simtă rău din luna mai.

„După 6 ani de zile, am revenit în țară din Germania cu cei doi copii ai noștri. Ne-am gândit că e momentul să revenim acasă pentru că aveam absolut tot ce o familie tânără își poate dori. Pentru că eram în pandemie, am fost băgați în carantină într-o pensiune din Vatra Dornei. Acolo am stat 14 zile. În cea de-a cincea zi de carantină, David a început să se simtă rău. Vărsa și avea 15 scaune diareice. Abia mai putea respira. Am contactat medicul de la Direcția de Sănătate Publică din Vatra Dornei, care mi-a promis că va veni să-l vadă. Nu a fost așa. Timp de 9 zile, până s-a terminat perioada de carantină, l-am văzut pe David chinuindu-se”, spune Adriana Horceag, mama lui David.

Medicii din Vatra Dornei s-au simțit incompetenți și l-au trimis pe David la Cluj. Acolo a început calvarul

Adriana povestește că a sunat în disperare să cheme un medic, dar că toți cei solicitați dădeau nepăsători din umeri. Nimeni nu dorea să se apropie de centrul de carantină. Imediat după ce au ieșit din carantină, soții Horceag au mers cu David la un cabinet privat din Vatra Dornei. Acolo, medicul le-a recomandat părinților să dea micuțului medicamente pentru indigestie.

„Mi-au spus că cel mai probabil are o indigestie și ne-a dat medicamente pentru dureri de stomac, balonare și săruri de hidratare. Am urmat tratamentul prescris, însă David se simțea din ce în ce mai rău. Atunci am decis să mergem la un spital de stat și am mers în Vatra Dornei. Acolo, medicii ne-au spus că este peste competența lor ceea ce se întâmplă cu cel mic și m-au trimis la Cluj. La Cluj am stat internați 7 zile. Medicul Kinga Cristina Slăvescu mi-a spus că mă ține în spital pe post de oaspete, că David are o simplă alergie alimentară, este suspect de enteropatie alergică, are tulburări de alimentație și distrofie precoce”, mai povestește Adriana.

Opt medici l-au consultat pe David. Acesta a fost diagnosticat cu alergie. Părinții au fost puși pe o pistă greșită

După 7 zile de internare, în care medicii l-au consultat pe David, i-au făcut ecografii și analize la sânge, copilul a fost diagnosticat cu alergie. Ajunși acasă, Adriana observa că starea lui David se înrăutățește din nou. Mergând pe pista medicului Kinga Cristina Slăvescu, și anume că David ar avea o alergie, a început să facă programări la diverși medici alergologi.

„Am făcut programări la medici alergologi privați. Nimeni nu a găsit că cel mic ar avea vreo alergie. Chiar și eu mi-am făcut testele specifice, gândindu-mă că, alăptându-l, poate nu-i priește vreun medicament. Am mers la dr. Aliss Azoicăi, medic alergolog, care nici nu a vrut să se apropie de copil din cauza pandemiei de COVID-19. Mi-a spus că nu are de ce să-l vadă. Am început să nu mai mănânc diverse alimente doar din frica că-i pot face rău. I-am dat un e-mail (n.r. e-mail atașat în foto) medicului, în care i-am explicat că starea lui David se înrăutățește. Mi-a spus să îl trec pe lapte praf. Așa am și făcut. Copilul mânca 2-3 minute, apoi se oprea. Respira greu și plângea necontenit. În ziua de 30 august, starea lui David s-a agravat și de la Vatra Dornei am fost transferați în Suceava. Acolo, medicii au considerat că este peste compentența lor și ne-au transferat la Iași”, adaugă Adriana.

Adriana a aflat că fiul ei are o malformație cardiacă abia când acesta era pe moarte. Medicii nu au mai putut face nimic pentru el

În cursul serii de joi, Adriana a ajuns cu David la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași. Acolo, medicii au rămas stupefiați când au văzut în ce stare este micuțul. După câteva analize mai amănunțite, au ridicat suspiciunea că David are edem pulmonar și insuficiență cardiacă. Atunci era pentru prima dată când Adriana a auzit acest diagnostic. Era ferm convinsă că este vorba despre o alergie.

„Medicii de la Iași l-au consultat și mi-au spus că are probleme cu inima. Nici prin cap nu îmi trecuse că ar putea fi vorba despre așa ceva. Dintre toți medicii care l-au consultat, niciunul nu a ridicat suspiciunea că David ar avea vreo problemă la inimă. Atunci mi-am explicat, abia, de ce băiețelul meu dormea numai în brațele mele în poziție verticală. Nu putea respira micuțul. Toți medicii la care am fost mi-au spus că are un ritm cardiac normal”, mai spune mama lui David.

Verdictul medicului legist: David nu avea nicio alergie. Medicii au indus-o în eroare pe Adriana, iar simptomele bebelușului se trăgeau de la problemele cardiace

Micuțul David, iubit de surioara și de părinții lui, s-a stins vineri seară la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași. În urma autopsiei, medicii legiști au constatat că suferința lui se trăgea de la o malformație cardiacă congenitală. Totodată, micuțului nu-i funcționa unul dintre plămâni.

„Când am vorbit cu medicul legist, nu mi-a venit să cred ceea ce aud. L-am întrebat dacă David avea alergii, răspunsul a fost „nu!”. Problemele digestive erau doar un alt simptom al problemelor cardiace. Copilul meu, consultat de atâția medici, a suferit de o malformație la inimă pe care nimeni nu a descoperit-o. Totodată, medicul legist mi-a spus că numai unul dintre plămâni funcționa. Cum să fie posibil să fie consultat și ascultat de atâția medici și niciunul să nu depisteze că ar fi măcar o problemă la inimă sau la plămâni? Eu asta nu-mi pot explica. Am ales să spun povestea mea presei pentru a împărtăși cu cât mai mulți părinți experiența noastră tragică. Să fie mai atenți când este vorba de consultul medical pentru copilul lor. Nu trebuie niciodată să meargă pe prima pistă oferită de un singur medic!”, adaugă Adriana.

Adriana Horceag: „Incompetență, lipsă de interes, aroganța din partea medicilor, așa aș descrie experiența mea din ultimele luni”

Scopul Adrianei de a face publică povestea tristă a lui David este de a îndruma părinții care trec prin situații similare să nu meargă pe pista unui singur specialist. Să insiste în efectuarea mai amănunțită a unor analize medicale.

„Incompetență, lipsă de interes, inducerea în eroare, diagnotice puse mult prea ușor, aroganța din partea medicilor, așa aș descrie experiența mea din ultimele luni. Nu vă puteți imagina câte mămici au trecut prin ceea ce trec eu acum. Oarecum mă simt și vinovată că nu am șiut ce are copilul meu și că nu am insistat să i se facă analize mai amănunțite. M-am lăsat pe mâna lor și am avut încredere în opinia medicilor care mi-au consultat copilul și iată că David nu mai este printre noi. Mi-am dus copilul și la medici din Germania, pentru că acolo am locuit înainte să revenim în România și nimeni nu mi-a spus că există vreo suspiciune că ar avea probleme cu inima sau cu plămânii. S-a născut de 4 kg, era vioi și medicii mi-au spus că e perfect sănătos. Medicul legist, după autopsie, mi-a spus că așa s-a născut și că oricum nu ar fi avut șanse. Chiar și așa de-ar fi fost, de ce nimeni nu mi-a spus?”, încheie îndurerată mama lui David.

 

 

Comentarii
 • Trebuie făcută deratizare în întreg sistemul sanitar,măcar să știm că au rămas un sfert dar,sunt profesioniști și ai încredere în ei.Cinste celor care au rămas devotați meseriei și pacienților.

 • majoritatea medicilor sunt penali si escroci ,si acum dupa ce l.i s.a marit salariile tot vor si cer spaga ,punandu.si. asistentele sa bage spaga in buzunar pt ei pe la colturi apoi sa o imparta ca hienele ,sa fiti blestemati taradatorilor ,ati rostit un juramant criminali in halate !

 • În toată tragedia asta, nu pot sa nu remarc, totuși, că medicii de la Sf. Maria din Iași au recunoscut boala. Dumnezeu să-l odihnească pe micuț. Putere părinților să treacă peste această imensă tragedie și pierdere. Sincere condoleanțe și suntem alături de voi. Of!!!

 • Micuțul Daud avea o alergie, și anume alergia la țara românească și la mult hulitul său sistem medical.
  Nimeni nu remarcă faptul că medicii PEDIATRI de specialitate au descoperit boala. Nu poți cere asta unui generalist sau unui gerontolog. E mai ușor să lătrați către tot sistemul.
  Păi în Jărmaniea, de unde s-au refugiat patrioții taman în plină pandemie (oare de ce taman atunci) pâna și un dentist descoperea boala micuțului. Dacă aveai bani să ajungi la el, dupa câteva luni de așteptare.
  În sistemul nostru nenorocit, românesc, obligăm patrioții repatriați de la un trai mai bun să accepte asistența sanitară gratuită, imediat. Aici dentiștii se pricep doar la dinți și pediatrii doar la copii.
  E bine că articolul detaliază toată epopeea, povestită chiar de la sursă; în acest fel mamele nu vor mai naște copii cu malformații la cord iar în Jărmaniea neonatologii nu vor mai avea de dezlegat rebusuri pe seama refugiaților economic. Că la băștinași nu li se întâmplă astfel de cazuri.
  Panimaieș ?

 • e revoltator cum au conspirat medicii germani cu cei romani pentru a tine secret diagnosticul. si nu i-au anuntat pe cei din iasi pentru perpetuarea secretului !

  recititi raspunsul medicului din cluj. e obiectiv si profesionist. a intervenit pe simptomatologia pacientului, nu pe raportul de autopsie. dar gura lumii…asta e.

 • Exact asta am remarcat ca se reia prigoana impotriva medicilor romani.
  Da de ce nu l-au diagnosticat in Germania unde probabil a fost nascut copilul cu malformatie cardiaca? Ca la orice nastere se face un consult complet de catre un neonatolog. In plus ar fi avut si pana atunci simptome. Si de ce au revenit in Romania fix cand a inceput pandemia daca erau asa de bine implementati in sistemul de asigurari de sanatate german.
  Niste sparanghelari faliti care vin sa se trateze gratis si mai sunt si nemultumiti de serviciile medicale romanesti. Oare de ce nu comenteaza si cei care sunt multumiti de doctorii romani care le-au salvat viata? Veti fi surprinsi cat de multi sunt.

 • Sparanghelistii sunt tot fiinte umane ca si tine dl asistent !Sistemul nostru medical sufera de o boala si trebuie tratat pt a nu pierde copilasii !Cunosc parinti care au trcut prin asemenea suferinta !

 • Sa luam dictionarul:
  -incompetenta medicala. Aia se judeca de catre Colegiul Medicilor. Declinarea competentei fata de un pacient arata faptul ca medicul, nepregatit in specialitatea respectiva,nu trateaza pacientul din auzite ci il refera catre un medic specialist, cu competenta in cazul respectiv.
  -lipsa de interes. Pacientul a fost consultat, cu interes, de 8 (opt) medici. Medicii au consultat, nu au plecat la pescuit. Cititi comunicarea cu dr.din Cluj. Unde e lipsa de interes ?
  – diagnostice puse prea usor. Cine, medicii germani, care au evaluat nou nascutul ? Medicul pune diagnosticul pe baza rezultatelor investigative la care are acces. Da, poate gresi, probabil ca toti 8 au facut aceeasi greseala atunci ? Iaca, legistul nu a gresit.
  – distrofie precoce. Cum pleci la drum cu distrofie precoce ? QED !

 • Voi raspunde scurt si la obiect:
  ne-am dorit sa ne întoarcem in Romania pentru ca avem o stare financiară bună, o casa, masina- iluzia ca ai tot ceea ce iti doresti.
  Revenirea a fost programata din timp – in ianuarie au fost anulate toate contactele(chirie cel mai important) . Chiar si daca in aprilie rămâneam fara munca aveam dreptul la somaj. Dar fara contract de chirie nu am avut alta sansa decat sa ma întorc in Romania(pensiuni închise, prieteni panicati de pandemie).
  Bebele a avut o evoluție fantastica in Germania(nascut cu 4085, ieșit din spital cu 3800). Control 2 luni- 5600 gr., la 2 luni jumatate 6200 gr. . La cele 4 controale din Germania nu parea nimic in neregulă. Manca bine, se dezvolta bine.
  In carantina se îmbolnăvește si nu primim salvare, medicul nu vine sa il vada.
  Dupa carantina starea lui e tot mai proastă, slabise peste 600 gr in 9 zile. Ma internez la Dorna, apoi transfer la Cluj. Medicul pune un diagnostic fara prea multe investigații. Ii spun ca vreau mai multe investigații, ma convinge ca are o simpla alergie.
  Atunci cand am luat decizia de a reveni in Romania m-am gândit mult la acest aspect: minusurile sitemul medical. Dar tot timpul vorbim despre schimbare, sperăm sa nu avem nevoie de medic, dar din pacate realitatea mi-a demonstrat ca temerile noastre sunt întemeiate.
  Medicul de la Suceava a pastrat o distanta de 4 m, imi da o lista de analize de făcut, pe baza simplei priviri de la distanță.
  Nu cred ca e necesar sa spun prea multe. Ceea ce noi am experimentat e o povestea a fiecăruia dintre noi. Ceea ce eu am expus e deja ceva foarte cunoscut de toți.
  Medicii nu isi asuma nimic pentru ca stiu ca noi ne „milogim ” la usa lor. Pentru ca noi ii divinizam mai mult decat este cazul. Fiecare ar trebui sa isi faca meseria cat mai bine, iar daca ceva ii depășește trebuie sa renunte si sa te trimită mai departe. Faptul ca acceptam toate aceste nereguli ne fac complici la orice nedreptate care se face.

 • Dar cu cat au contribuit acesti parinti-si toate celelalte milioane de sparanghelisti,capsunari badante,cersetori,kurve etc. la bugetul acestei tari,respectiv la cel al sanatatii?.La toti le pute Romania inca de la granita dar isi lasa copiii,parintii(care nu platesc taxe si impozite)in Romanica asta care le creaza atata repulsie,dar unde vor sa gaseasca totul dea-gata!.Nu va convine,mars inapoi in Germania.

 • Dar cu cat au contribuit acesti parinti-si toate celelalte milioane de sparanghelisti,capsunari badante,cersetori,kurve etc.-la bugetul acestei tari,respectiv la cel al sanatatii?.La toti le pute Romania inca de la granita dar isi lasa copiii,parintii(care nu platesc taxe si impozite)in Romanica asta care le creaza atata repulsie,dar unde vor sa gaseasca totul dea-gata!.Nu va convine,mars inapoi in Germania.

 • Incearca sa iti controlozi vocabularul si daca nu ai compasiune pentru sufletele parintilor „sparanghelisti” , mai bine abtine-te. O astfel de tragedie este cumplita. Daca iti este asa usor sa arunci cu vorbe grele in oameni, chiar si aflati in momente de extrema tristete, oare ce fel de constiinta si suflet ai tu? Acesti parinti sunt cu siguranta „sparanghelisti cu suflet”, pe cand tu….

 • Îmi este foarte greu sa vad cât de cruzi sunt oamenii. Nu am cuvinte, voi nu știți prin ce trecem. Însă Dumnezeu vă va judeca!!!

 • Vad ca oamenii erau originari din Vatra Dornei inainte de a deveni germani.
  De ce se publica pe prima pagina al celui mai citit ziar iesean povestea unor imigranti in Germania ?
  Nu avem subiecte mai interesante pe plan local ?
  Facem concurenta ziarelor din jud.Suceava ?
  Ne intereseaza ca impricinatii comenteaza in Iasi in loc sa isi vada de viitorul lor ?

  Sunt intrebari legitime si lipsite de patos,de ura la adresa celor in cauza. Numai ca noi romanii nu ne spalam rufele in presa germana. Nu ne povestim necazurile sau tragediile acolo. Nu ne povestim nici macar bucuriile in presa germana. Pentru ca, legitim, pe ei nu ii intereseaza astea.
  Legitim, nici pe noi nu ne intereseaza.

  Acest stat romanesc nenorocit si injurat din plin, aceasta „Romanika” investeste, asigura gratuitate la educatia prescolara, primara, gimnaziala si liceala, ba chiar si studiilor superioare. Asistenta medicala gratuita pe perioada studiilor. Transport gratuit.
  Burse.
  Vacante cu reducere.
  Iar unii intorc curul acestei tari, pleaca gata instruiti gratis, fara nici o despagubire, ca sa isi lumineze viitorul.
  Si au tupeul sa pretinda acestei tari servicii la a caror finantare nu contribuie.
  Si au nesimtirea sa comenteze, ba chiar sa critice.
  Pe banii nostri.

  Iata un bun subiect de prima pagina, ziaristilor.
  Subiectul de fata, cum ziceam, chiar nu ne intereseaza.

 • Domnule cititor, daca sunt atat de multe pe lista cu „nu va intereseaza” de ce va mirati ca „unii intorc curul acestei tari”? Cei tineri care beneficiaza de atatea „gratuitati” pe perioada scolarizarii si apoi pleaca, oare de ce pleaca? Oare este legitim ca persoanele intelepte ca dumneavoastră, cu o experiență de viata mai vasta decat a acestor tineri, care pleaca, sa ramana atat de nepasatori? Cu ce au greșit acesti parinti? Ca si-au pierdut copilul? Daca erau de orice alta nationalitate si stateau in vacanta in Romania jumatate de an, oare aveau acces la sistemul medical din tara noastra, sau nu ne pasa? Acesti parinti au scos in evidenta doar niste neajunsuri in sistemul medical pe perioada pandemiei, dar pentru ca nu ne pasa, traim intr-un haos care uneori ne costa viata. Legitim intreb si eu, oare ce trebuie sa se intample pentru „a ajunge sa ne pese”? Tot legitim mai intreb, oare de ce v-ati ostenit sa cititi tot articolul, daca „nu va pasa”?

 • Unii din voi nu cred ca au ajuns cu un copil la ușa unui doctor. Eu am ajuns de 2 ori la Suceava cu băiatul și mi a ajuns! Prima data am nimerit o doamna doctor mahalagioaica, a doua oara un doctor superb și cu mult profesionalosm însă nu am putut să nu vad cum alți părinți sufereau cu copiii lor din pricina aceleiași doamne. Băiat cu cervicala rupta a aștepta 3 ore sa binevoiasca sa apară dumneaei și când a venit părinți erau de vine ca băiatul nu mai suporta,,, prost educat,,,

 • Ferească bunul Dumnezeu de o asemenea tragedie! Iar voi răutăcioșii care jigniți acești oameni care au pierdut tot ce Lea fost mai drag….. în loc sa i sprijiniți cu o vorba buna de alinare voi ce faceți!?? Dați apa la moara? Va doresc sincere condoleanțe familiei iar părinților întărire de la bunul Dumnezeu?!

 • Voi care va credeti zmei? Doar stiti sa judecati fara sa cunoasteti cazul, indiferent ca vin de la orice munca din afara tari Ei se intorc in Romania poate totusi se vor schimba treburile, si cum comenteaza uni ca nu au cotizat de unde stiti voi? Toti bani cu care se revin in Romania unde raman la statul roman, unde cheltuiesc bani in Romania? Sa nu aveti nimeni parte de asa ceva este foarte dureros sa pierzi tot ce este mai de pret in viata ta, ingerasul nu mai este nimeni nul va aduce inapoi dar Dumnezeu exista si sper din toata inima binecuvantarea sa vina peste aceasta familie. Semnat matusa bebelasului.

Adauga un comentariu