Actualitate

Un copil de 1 an şi 7 luni din Vaslui a fost salvat de pompieri după ce a rămas blocat în maşină, la 39 de grade

Publicat: 29 iun. 2022
autoturism negru
Din cauza căldurii, ce se resimţea de 39 de grade, exista pericolul de deteriorare a stării de sănătate a micuțului

Un copil de un an şi şapte luni din Vaslui a fost scos de pompieri după ce a rămas blocat în maşină. Se pare că automobilul s-a încuiat din cauza unei defecţiuni tehnice, spre disperarea mamei, având în vedere că se resimţea o temperatură de 39 de grade.

Un copil din Vaslui a rămas blocat în maşină la o temperatură de 39 de grade

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere (echipată cu modul pentru deblocare/descarcerare) și un echipaj specializat pentru salvarea unui copil blocat într-o maşină staționata pe strada Veteran Țurcanu din municipiul Vaslui.

La sosirea la faţa locului a echipajului de intervenție a fost găsit un copil în vârstă de un an și șapte luni, blocat într-un autoturism, mama acestuia fiind foarte agitată.

Din cauza căldurii, ce se resimţea de 39 de grade, exista pericolul de deteriorare a stării de sănătate a micuțului.

După câteva minute, micuţul a fost scos din autoturism și predat mamei acestuia, nefiind raportate probleme deosebite, mecanismul de închidere/ blocare a autoturismului s-a declanșat automat.

ANM a anunțat un val de căldură periculos până pe 3 iulie

Masa de aer african care s-a simțit în mai multe țări a ajuns în România, cu temperaturi de peste 35 de grade. Meteorologii au avertizat deja că valorile termice vor fi extrem de ridicate, cu până la 5 grade mai mari. De asemenea, sunt așteptate și furtuni.

Altfel spus, regimul termic va fi canicular pe parcursul următoarelor două săptămâni (20 iunie – 3 iulie), la nivelul întregii ţări, în timp ce probabilitatea de apariţie a averselor va fi ridicată, arată estimările de specialitate, publicate luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). În Banat, spre exemplu, valorile termice diurne vor fi de 30-33 de grade, mediat regional (cele mai mari valori se vor înregistra în zilele de 20, 25, 26 şi 27 iunie). Ulterior datei de 27 iunie, variaţiile vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel încât, mediat regional, maximele se vor situa în jurul a 32 de grade.

Regimul termic nocturn va fi caracterizat în perioada 20-24 iunie de valori cuprinse între 14 şi 17 grade, în medie. În perioada 25 -29 iunie, minimele se vor situa în jurul a 18 grade, apoi până la sfârşitul intervalului vor coborî uşor spre 16 grade, mediat regional. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în data de 22 iunie.

De altfel, în Crişana, în prima zi a intervalului, media maximelor va fi de 32 – 33 de grade, apoi va scădea până spre 28 de grade, valoare ce va caracteriza intervalul 21 – 23 iunie. Media maximelor va creşte spre 34 de grade, în ziua de 25 iunie, după care vor scădea spre 32 de grade, valoare în jurul căreia în intervalul 27 iunie – 3 iulie variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative.

Minimele vor creşte de la 14 grade în medie, în 20 iunie, spre 16 grade în 21 iunie, apoi vor scădea spre 12 grade în data de 22 iunie. După această dată, minimele vor creşte treptat până spre 18 grade, în medie, în nopţile de 26 şi 27 iunie. Din 27 iunie, variaţiile vor fi nesemnificative, media minimelor situându-se în jurul a 16 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în 22 iunie, apoi în perioada 25 -28 iunie.

Cu toate acestea, reamintim faptul că un copil de 1 an şi 7 luni din Vaslui a fost salvat de pompieri după ce a rămas blocat în maşină la o temperatură de 39 de grade.
Adauga un comentariu