National

Un copil de 12 ani a murit acum o lună. Tatăl său, pentru a-i încasa încă alocaţia, i-a ţinut cadavrul ascuns în cuşca câinelui

Publicat: 24 mai 2022
cusca unui caine in care a fost tinut cadavrul unui copil de 12 ani
Tatăl din Sighetu Marmaţiei, care şi-a ascuns copilul mort în cuşca câinelui, posta mesaje de dragoste pe Facebook

O nouă întâmplare care a şocat România. Un copil, în vârstă de 12 ani, a decedat în urmă cu o lună, iar tatăl său pentru a beneficia în continuare de alocaţie a luat o hotărâre de-a dreptul îngrijorătoare. Acesta nu i-a înmormântat trupul neînsufleţit, ci l-a ascuns în cuşca câinelui din curte. Incidentul a avut loc în Sighetu Marmaţiei, iar autorităţile au fost alertate de un vecin.

Tatăl copilului mort a fost condus la Spitalul de Psihiatrie pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ. De asemenea, fratele minorului decedat a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a suferit un şoc şi a acuzat stări de rău. Conform unor surse locale, cei doi copii erau crescuţi doar de tată, după ce mama lor a murit.

Bărbatul le-a declarat autorităţilor că băiatul lui a murit doar de câteva zile şi a fost ţinut în sac menager din cauza faptului că nu avea bani de înmormântare.

Incident şocant în Maramureş. Cadavrul unui copil, ascuns în cuşca unui câine pentru a i se incasa alocaţia

În Sighetu Marmaţiei, Maramureş, s-a produs o întâmplare reprobabilă. Un tată a ascuns trupul propriului copil pentru a-i incasa în continuare alocaţia de handicap, deşi micuţul decedase în urmă cu o lună.

Un vecin nu a mai văzut copilul prin curte de mai multe zile şi i-a cerut tatălui său să-l vadă. Acesta a refuzat vehement, lucru care i-a ridicat semne de întrebare bărbatului care locuieşte în apropriere şi a alertat autorităţile.

Totul a ieșit la iveală luni seara, 23 mai 2022, într-o zonă izolată a municipiului Sighetu Marmației, pe strada Câmpu Negru. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă mai multe echipaje ale poliției. Oamenii legii au avut parte de o descoperire de-a dreptul macabră. Cadavrul copilului se afla într-un sac menajer şi era ascuns în cușca câinelui.

Tatăl copilului dar și concubină acestuia au fost ridicaţi de poliţişti şi conduşi la audieri. În zona au sosit criminaliștii care au început să preleveze probe. Cadavrul băiatului a fost dus la morga spitalului pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzei decesului.

IPJ Maramureș, prima reacție în cazul copilului mort ținut în cușca câinelui

Momentan, nu știe cu exactitate cum a murit băiatul, însă vecinii susţin că ar fi decedat în urmă cu aproape o lună. Tatăl acestuia se pare că ar fi ascuns moartea lui pentru a putea încasa alocația și pensia pentru că îngrijea o persoană cu handicap.

„Aseară, 23 mai, la ora 21.09, polițiștii din Sighetu Marmației au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat, cu privire la faptul că nu a mai văzut de mai multă vreme un tânăr din vecini și bănuiește că i s-ar fi întâmplat ceva. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar în urma verificărilor, într-o anexă a unui imobil de pe strada Câmpu Negru din municipiu, au găsit într-un sac de plastic, cadavrul unui minor de 12 ani.

Corpul neînsuflețit al minorului a fost transportat la morgă în vederea efectuării necropsiei, pentru stabilirea cauzei decesului. Tatăl minorului, un bărbat de 48 de ani, a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Sighetu Marmației în vederea efectuării unei expertize psihiatrice. În cauză, verificările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș.

Un alt caz şocant este cel al unui bărbat din Irlanda care şi-a dus unchiul la poştă să-i ridice pensia, chiar dacă era mort.

Se va constata cu ajutorul medicilor legiști de cât timp era decedat copilul de 12 ani și de câte zile era ținut în cușca câinelui.
Comentarii
Adauga un comentariu