Local

Un copil în vârstă de 9 ani se zbate între viață şi moarte după ce s-a înecat în propria piscină – EXLCUSIV

Publicat: 02 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un copil în vârstă de 9 ani se zbate între viață şi moarte după ce s-a înecat în propria piscină - EXLCUSIV
Un copil este internat în stare gravă după ce s-a înecat in propria piscină

În aceste momente, un copil în vârstă de 9 ani se află internat în stare gravă la Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Pediatrie. Conform prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași, medicii au un pronostic rezervat.

Copilul s-a înecat în propria piscină iar echipajul medical au efectuat, timp de minute bune, procedura de resuscitare.

Un copil în vârstă de 9 ani a ajuns în stare gravă la spital după ce s-a înecat

Prof. dr Diana Cimpoeșu a menționat faptul că în weekend au fost mai multe cazuri de insolație, dar cel mai grav caz este cel al unei fetițe în vârsta de 9 ani care se zbate între viață și moarte după ce s-a înecat în piscina din propria casă:

Cea mai grea intervenţie a fost la un copil în vârstă de 9 ani care s-a incecat în piscina din propria casă. Medicii au găsit-o în stop cardio respirator, a fost resuscitată vreme îndelungată de echipaj de la Terapie Intensivă Mobilă (TIM). Ca urmare a eforturilor medicilor, s-a obţinut activitate cardiacă şi copilul a fost transportat la Spitalul de Pediatrie. Medicii au un pronostic foarte rezervat. a menţionat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași.

Perioada de caniculă face mai multe victime la Iași și în România

În perioada caniculei, la nivel de Iași dar și la nivel de țară nu există doar riscul dezvoltării unei insolație ci există și riscul unui înec sau a unui stop cardio respirator. Prof. dr. Diana Cimpoeșu menționează faptul că există, la copii și la adulți riscul de a se îneca și de a dezvolta un stop cardio respirator:

Căldura nu aduce doar stări lipodimice și edene. Supraîncălzirea aduce și aceste riscuri legate de imersia în apă, fie pentru persoane adulte care sunt supraîncălzite și pot suferit tulburări de ritm în momentul în care ajung în contact cu apă rece. Aceste contacte pot duce la stop. Riscul la copii există şi în piscine, şi în râuri şi în pârâuri. Uneori în cantităţi mici de apă. Asta păţim în fiecare vară, tristeţea de a vedea copii în stop şi cu pronostic rezervat. a conchis prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași.

Expunerea îndelungată la razele soarelui aproape că l-a omorât pe un bărbat din Iași

Conform prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași, un bărbat a ajuns la spital după ce s-a expus un timp îndelungat la razele soarelui. Bărbatul în vârstă de 50 de ani domiciliat în localitatea Scheia din judeţul Iași a lucrat cu ziua la o persoană din Căușești. Omul prezenta o hipertemie, temperatură corporală de 42,7 grade, a venit în stare comatoasă şi a fost instabil hemodinamic. După ce a fost transportat la UPU, bărbatul a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie N. Oblu din Iași si se află intubat şi ventilat mecanic.

Un bărbat în vârstă de 50 de ani din localitatea Scheia din judeţul Iași s-a expus la soare un timp îndelungat. Acesta lucra cu ziua la o persoană din Căușești şi prezenta o criză convulsivă. A fost transportat iniţial la UPU din cadrul Spitalului Nicolae Oblu din Iași iar ulterior a fost transferat la UPU din cadrul Spitalului Sf. Spiridon.

Acesta prezenta hipertemie cu 42,7 grade celsius, era comatos, instabil hemodinamic cu o importantă afectare renală. A fost echilibrat din punct de vedere hemodinamic şi hidroelectrolitic în UPU. În aceste momente se află intubat şi ventilat mecanic. Pacientul este răcit. a conchis prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași pe data de 29 iulie 2021

Adauga un comentariu