Titlurile zilei

Un croitor de haine elegante din Iași, student la Filosofie, rămâne fără vila de lux! A trebuit să-l plătească pe fostul director de la Opera Națională Română. Băncile l-au călărit din cauza unei sume ridicole – FOTO

Publicat: 02 iun. 2021
Un croitor de haine elegante din Iași student la Filosofie rămâne fără vila de lux A trebuit să-l plătească pe fostul director de la Opera Națională Română. Băncile l-au călărit din cauza unei sume ridicole - FOTO
Sebastian Sandu este un croitor din Iași care a cochetat cu Filosofia și cu activitatea de somelier. Din cauza datoriilor riscă să piardă vila din Bucium

Sebastian Sandu, student la Filosofie, este căutat de executorii judecătorești care vor să-i vândă vila din zona Bucium din Iași. Cunoscut ca somelier și croitor, bărbatul spune că nu a fost informat despre organizarea licitației. Fostul director artistic de la Opera Națională Română Iași i-a cerut 3.000 de euro

Situație complicată pentru un croitor din Iași, după ce executorii judecătorești au scos la vânzare vila din fundac Bucium, municipiul Iași. Sebastian Sandu, în vârstă de 54 de ani, student la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, are mai multe pasiuni, printre care cele de somelier și croitor. În trecut, a deținut și societatea Eurobuild Invest SRL, dar afacerea nu a mai funcționat.

Revenind, excutorii judecătorești vor să vândă proprietatea lui Sebastian Sandu din cauza unei datorii infime, de doar 2.645 franci elvețieni, menționată în dreptul Băncii Transilvania. Creditor mai apare Morel – Marius Negru, angajat al Operei Naționale Române Iași, fost director artistic în instituție. Contactat telefonic, creditorul a precizat că s-a înțeles cu Sebastian Sandu.

„Eu nu mai am nicio treabă. Am recuperat banii. Nu știu de ce apar în calitate de creditor. Este problema executorului”, a declarat Morel Negru.

Executorii judecătorești pregătesc și vânzarea unei pensiuni din centrul Iașului.

Sebastian Sandu, după ce a aflat că vila este scoasă la vânzare: „Mâine plătesc”

Contactat de reporterii „BZI”, Sebastian Sandu a precizat că nu i se pare normal ca executorul judecătoresc să nu-l notifice în legătură cu valorificarea proprietății. Mai mult, acesta consideră că licitația este organizată după ce ar fi intervenit Morel Negru.

„Sumele sunt mici. Mâine (astăzi-n.r.) plătesc. Adresa de la executorul judecătoresc nu a ajuns la mine. Ajung să fiu executat fără să știu. Proprietatea este subevaluată, dar nu asta este important acum. Am fost și eu victima împrumuturilor în franci elvețieni. Banca nu ar fi putut cere executarea pentru suma respectivă. Nu știu dacă nu a cerut executarea chiar domnul Morel Negru. Nu am niciun fel de relație cu dumnealui. Am să mă lămuresc cu executorul judecătoresc. Deocamdată mă ocup de susținerea lucrării de licență”, susține bărbatul.

Executorul judecătoresc nu a putut fi contactat pentru a lămuri situația. „Dumnealui poate să creadă ce vrea”, a completat Morel Negru.

Proprietatea din zona Bucium a fost evaluată la aproximativ 130.000 de euro

Din publicația de vânzare, rezultă că proprietatea are o valoare de 128.500 de euro, la fel cât reprezintă și prețul de pornire a licitației programate pe data de 14.06.2021, ora 11:00, la sediul executorului Dragoș Iovu. Imobilul este deținut și de Luminița Cristina Sandu, soția croitorului. Conform descrierii, proprietatea de pe fundac Bucium este compusă dintr-un teren de 477 de metri pătrați cu o clădire edificată pe 3 niveluri cu o suprafață de 127 de metri pătrați.

„Somăm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului să se prezinte la termenul de vânzare, locul fixat și ora stabilită, având asupra lor acte de identitate și până la această dată să prezinte oferte de cumpărare. Ofertanții trebuie să consemneze o cauțiune reprezentând 10 la sută din prețul de începere a licitației, pe seama și la dispoziția executorului judecătoresc”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Dragoș Iovu.

Patronul Totalgaz Industrie este urmărit de executori pentru vânzarea vilei din zona Păcurari

Nu în ultimul rând, executorii judecătorești îl urmăresc și pe Ioan Pârău, patronul societății Totalgaz Industrie SRL. Executorii judecătorești scot la licitație vila afaceristului, situată pe strada Ioan Petru Culianu, arteră paralelă cu șoseaua Păcurari. Imobilul se află chiar în curtea societății, unde au fost amenajate mai multe hale de producție. Problemele financiare au fost generate de un împrumut contractat în 2016. Licitația este programată pe data de 16.06.2021, ora 11:00.

Prețul de pornire a procedurii este de 1.885.077 lei, aproximativ 500.000 de euro. Prețul de pornire a fost diminuat după ce procedura a fost anulată de mai multe ori. În pachetul scos la vânzare este menționat un teren de 2.829 metri pătrați plus construcția cu regimul de înălțime D+P+1+M, la care se adaugă un garaj de 79 de metri pătrați. Demisolul este compus din 12 încăperi, cu o suprafață utilă de 108,93 metri pătrați. Parterul are o suprafață utilă de 334,74 metri pătrați, cu un număr de 4 camere. Etajul are trei camere cu o suprafață de 136,61 de metri pătrați. Mansarda are 136,61 de metri pătrați, fiind compusă din 3 încăperi. De licitație se va ocupa executorul Ciprian Sîrbu.
Adauga un comentariu