Actualitate

Un cunoscut avocat iesean a aruncat in aer o tara intreaga! Politicieni de top au cazut pe interceptari bomba!

Publicat: 15 iun. 2015
1

@ Nimeni nu si-ar fi putut imagina ca discutiile se poarta in acest mod @ Unii dintre cei mai tari politicieni din tara au fost prinsi in plasa avocatului iesean @ Ieri, totul a iesit la suprafata @ Alina Gorghiu a fost audiata deja ca martor @ Victor Ponta este si el pomenit in discutii @ Mihail Vlasov avea sentimentul ca poate controla tot Parlamentul prin oamenii sai @”În schimbul sustinerii proiectului de lege, Vlasov Mihail, în calitatea sa de presedinte al Colegiului de conducere al Camerei Nationale, i-a promis deputatului respectiv, la cererea acestuia, ca îl va numi în functia de arbitru în cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe lânga Camera de Comert si Industrie a României”, au declarat ieri procurorii

Ieri, procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) au decis trimiterea in judecata a unuia dintre cei mai cunoscuti avocati din Baroul Iasi. Mihail Vlasov, avocat in Baroul Iasi si fost presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, este acuzat de comiterea infractiunii de dare de mita. Procurorii sustin ca Mihail Vlasov i-a promis deputatului Mircea Grosaru, care a decedat intre timp, acordarea unor favoruri la institutia pe care o reprezenta, in schimbul votarii unei legi. In cadrul interceptarilor realizate de procurorii DNA au fost descoperite anumite aspecte de-a dreptul halucinante – mai multi politicieni de top au fost prinsi in discutiile telefonice.

Vezi si Stenograme INCENDIARE! Alina Gorghiu facea toate jocurile murdare ale lui Mihail Vlasov

„La data de 26 februarie 2013, inculpatul Mihail Vlasov, în calitate de presedinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comert si Industrie a României (C.C.I.R), i-a solicitat unui membru al Parlamentului României (deputat) sa îi sustina interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat «Lege privind registratorii comerciali si activitatea de înregistrare în registrul comertului». Solicitarea a fost formulata în contextul demersurilor inculpatului de a influenta adoptarea unui act normativ prin care Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) sa poata prelua Oficiul National al Registrului Comertului. Scopul determinant al acestui demers legislativ îl reprezenta controlarea veniturilor obtinute din activitatea desfasurata de Registrul Comertului”, au precizat ieri procurorii de la DNA. „În schimbul sustinerii proiectului de lege, Vlasov Mihail, în calitatea sa de presedinte al Colegiului de conducere al Camerei Nationale, i-a promis deputatului respectiv, la cererea acestuia, ca îl va numi în functia de arbitru în cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe lânga Camera de Comert si Industrie a României. Deputatul respectiv era membru în Comisia juridica a Camerei Deputatilor, comisie permanenta competenta sa avizeze propunerile legislative, înainte ca acestea sa fie supuse votului în plen”, au completat procurorii. Pe data de 6 martie 2013, Colegiul de Conducere al Camerei de Comert si Industrie a votat pentru numirea deputatului, respectiv in functia de arbitru al Curtii de Arbitraj Comercial International. Aceasta numire s-a facut la solicitarea lui Mihail Vlasov.

Citeste si: Alina Gorghiu, implicata in anchetele care il vizeaza pe Mihail Vlasov

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucuresti

Fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a României (CCIR) Mihail Vlasov si-ar fi exercitat influenta pentru sustinerea unei initiative legislative asupra unor parlamentari care au avut calitatea de arbitri în cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International, printre cei mentionati fiind si Alina Gorghiu. „Dupa finalizarea proiectului de act normativ, inculpatul Mihail Vlasov a depus o munca asidua pentru influentarea unor parlamentari din toata sfera politica în vederea semnarii si sustinerii respectivei initiative legislative. În special, influenta s-a exercitat asupra parlamentarilor care au avut calitatea de arbitri în cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International (Florin Iordache, Alina Gorghiu si Aurel Vainer), ori prin intermediul unor membri ai Camerei de Comert si Industrie a României, ori camerelor teritoriale (Andras Edler)”, au explicat procurorii.

Citeste si: Ei sunt penalii din gasca liberalilor ieseni

În a doua jumatate a lunii februarie 2013, dupa finalizarea textului, Mihail Vlasov i-a înmânat deputatului Florin Iordache proiectul legislativ privind registratorul comercial, iar acesta din urma s-a ocupat de identificarea unor parlamentari care sa sustina respectiva initiativa legislativa din dispozitia presedintelui CCIR. Fiind audiat în calitate de martor la data de 29.01.2015, deputatul Florin Iordache a declarat faptul ca „nu îsi aminteste cum a intrat în posesia sa aceasta propunere legislativa, dar este cert ca el nu a elaborat continutul acesteia, doar si l-a însusit”. Fiind audiat în calitate de martor la data de 29.01.2015, deputatul Florin Iordache a declarat faptul ca „nu îsi aminteste cum a intrat în posesia sa aceasta propunere legislativa, dar este cert ca el nu a elaborat continutul acesteia, doar si l-a însusit”. În declaratia data, martorul a omis sa spuna faptul ca a primit acest text de lege de la Mihail Vlasov, însa din continutul convorbirilor telefonice redate în cauza reiese faptul ca deputatul Florin Iordache a fost cel care s-a ocupat de identificarea semnatarilor propunerii legislative. Mai mult, Mihail Vlasov îi dadea indicatii acestuia prin telefon privind apartenenta politica a posibililor semnatari, dar si ordinea în care parlamentarii sa semneze proiectul legislativ.

Citeste si: Panica si groaza! Vedeta avocaturii iesene a primit o veste cutremuratoare!
 
Interceptarile fierbinti

Astfel, cu ocazia unei convorbiri telefonice din data de 20.02.2013, ora 10:29:18, deputatul Florin Iordache a fost contactat de catre inc. Mihail Vlasov, ocazie cu care i-a comunicat acestuia din urma ca se ocupa în cursul zilei sa strânga si celelalte semnaturi:  
Florin Iordache: Da! Da, eu vin si te iau de la birou. Da’ pâna atunci, pâna ne vedem, eu am scos asta, am îmbracat-o, e… cu adresa, cu de toate, i-am facut bucataria la lege…
Mihail Vlasov: Da!
Florin Iordache: si am lasat-o acum cinci minute lu’ Mircea Toader, acu’ cinci minute, o juma’ de ora. Da-i un bip sa… sa… ca zicea ca sa se auda cu tine, ce si cum. I-am explicat ce si cum…
Mihail Vlasov: Da. Bine!
Florin Iordache: Da? Ca… Mai strâng dup-aia, restu’ mai… Ma mai ocup astazi sa le strâng, restu’… de semnaturi.
Mihail Vlasov: Bine. Bine….”
 
În cursul aceleiasi zile, la ora 10:30:17, l-a contactat din nou pe deputatul Florin Iordache caruia i-a solicitat ca propunerea legislativa sa fie semnata într-o anumita ordine:
Mihail Vlasov: Alo, Florine!
Florin Iordache: Ia zi!
Mihail Vlasov: Da’ n-as vrea ca prima se… a, a… Originalu’ e la el, nu?
Florin Iordache: Da.
Mihail Vlasov:  N-as vrea ca prima semnatura sa fie a lui.
Florin Iordache: Nu, ma, pai, prima… prima o… e… Oricum deasupra îl pun pe Vainer, nu asa am zis?
Mihail Vlasov: Pai, da! Eu zic sa-l pui pe Vainer, sa te pui pe tine, sa pui pe Alina Go… si dup-aia trebuia sa-l pui pe el. Îi dau telefon…
Florin Iordache:  Lasa-l, ma, ca îl semneaza… Semneaza mai jos în aia…
Mihail Vlasov: Da.
Florin Iordache: Deasupra lui, ca nu-i o problema!
Mihail Vlasov: Da, da. Îi spun.
Florin Iordache: Da.
Mihail Vlasov: Da. Da. E…
Florin Iordache:  Da’ important e ca sa… Da.
Mihail Vlasov: Da, îi dau tele… Daca semneaza, bine, m-am gândit daca nu semneaza nu mai insistam la niciun PDL-ist. Da-i dracu! Ca nu stii care e cu CHIORU’, care nu-i…”
La scurt timp, la ora 10:56:11, l-a contactat din nou pe deputatul Florin Iordache caruia i-a indicat parlamentarii care urmeaza sa semneze propunerea legislativa:
Mihail Vlasov: Da-i telefon! „O iau s-o dau la alte…” Ca sa fie semnatura lui ultima sau sa renuntam la ea. S-o semneze VAINER, MIRCEA GROSARU…
Florin Iordache:  Da.
Mihail Vlasov: ALINA GORGHIU.
Florin Iordache: Da, ma, sa vad ca…
Mihail Vlasov: Noteaza-ti pe hârtie.
Florin Iordache: Da, ma, îi stiu. Asa!
Mihail Vlasov: Deci, GROSARU, VAINER…
Florin Iordache: Da.
Mihail Vlasov:  ALINA GORGHIU…
Florin Iordache: Da. Da.
Mihail Vlasov:  a… Tu!
Florin Iordache: Da.
Mihail Vlasov: si TONI, TONI GREBLA.
Florin Iordache:  Pai, pe TONI nu-l mai am.
Mihail Vlasov: Nu-l mai ai, a plecat?
Florin Iordache: A plecat.
Mihail Vlasov: Pai, pune pe altcineva de la Senat, de-al no… Pe ION CHELARU.
Florin Iordache: Da.
Mihail Vlasov: Pe Ionita Chelaru
Florin Iordache: Îhâm! Bine.
Mihail Vlasov: Da.
Florin Iordache: Hai sa vad, sa iau…
Mihail Vlasov: Da’ sa fie si-un senator! Ca sa fie si-un senator, stii!
Florin Iordache: Da, ma, da. Nu-i o problema asta! Da.
Mihail Vlasov: Da. Pune-l pe Ionita Chelaru. Nu-i o problema, da’ asa-i normal.
Florin Iordache: Da, da.
Mihail Vlasov: Si am sa-ti spun, dupa ce semnezi si tu, si aia toti, si semneaza si MIRCEA, am si-un PPDD-ist, da’ nu stiu la care sa ma opresc, la un avocat, ala care mi l-a recomandat asta, da’ am si pe altcineva, da.
Florin Iordache: Îhâm.
Mihail Vlasov: Eu nu-i cunosc!
Florin Iordache: Bine.
Mihail Vlasov: Eu nu-i cunosc deloc, dar a, a… Da. Bine.
Florin Iordache: Gasim! Hai ca gasesc si… ca… da. Bine.
Mihail Vlasov: Hai!
Florin Iordache: Bine! Bine, Mi… Bine! Pa, pa!
Mihail Vlasov: Hai ca azi s-o avem cu semnaturile! Când o ai, sa-mi faci si mie o copie, te rog frumos!
Florin Iordache: Da, Misule! Fara probleme! Pa, pa!”

Gorghiu a fost deja audiata in dosar

In discutiile lui Vlasov apare si numele lui Victor Ponta si al lui Crin Antonescu. Se pare ca acesta avea legaturi directe cu ei. La data de 17.02.2015, martora Gorghiu Alina-Stefania, deputat în Parlamentul României si arbitru în cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International, a declarat ca, la începutul anului 2013, a fost contactata de catre deputatul Florin Iordache care i-a solicitat sa semneze propunerea legislativa privind registratorii comerciali si activitatea de înregistrare în Registrul Comertului. Martora declara ca nu si-a pus problema cine a redactat acest proiect de lege, însa arata ca acesta era un proiect asumat de formatiunea politica din care face parte.

Comentarii
Adauga un comentariu