Actualitate

Un cunoscut om de afaceri din Iasi isi face debutul in zona imobiliarelor! Va construi un bloc in inima orasului. Afaceristul are si un hotel in centru

Publicat: 27 iul. 2018
1

@ Patronul Hotelului Unirea a reusit sa obtina primele avize pentru construirea unui bloc in apropierea Complexului Palas @ Luna trecuta a primit certificat de urbanism de demolare, dar si pentru construire, pe strada Melodiei @ Afaceristul detine in zona 1.320 metri patrati @ Vrea cinci blocuri si pe amplasamentul fostei fabrici Nicolina

Noi proiecte imobiliare sunt anuntate intr-o zona aflata in plina expansiune. Lucian Grecu, patronul Hotelului Unirea, a vanat un teren situat pe strada Melodiei, nr. 25, unde urmeaza sa construiasca un bloc de locuinte cu 10 etaje. Zona este foarte buna, deoarece se afla la cateva minute de mers pe jos fata de Complexul Palas sau complexul studentesc Tudor Vladimirescu.

Conform unui Plan Urbanistic Zonal obtinut in luna martie a acestui an, Grecu a obtinut luna trecuta si doua certificate de urbanism: unul pentru demolarea constructiilor existente pe terenul de 1.321 metri patrati, dar si alt certificat pentru construirea blocului. Urmeaza ca afaceristul sa ajunga si la partea de autorizare a lucrarii.

Zona mentionata a fost tot timpul subiect de discutie pentru politicieni, dar si pentru locuitorii din zona, nemultumiti ca in cartierul de case apar constructii inalte. Lucian Grecu nu a putut fi contactat telefonic, in ciuda apelurilor telefonice repetate.

Proiectul lui Grecu este inregistrat pe societatea Complex Hotelier Unirea SA. In 2017, societatea a inregistrat o crestere atat din punct de vedere al cifrei de afaceri, cat si al profitului, adica 19,9 milioane lei si 2,1 milioane lei. Numarul angajatilor a crescut la 178. In schimb, si valoarea totala a datoriilor firmei au atins nivelul de 25 milioane lei.

Citeste si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

Vrea bloc si la Nicolina

Daca a primit aprobare pentru proiectul de pe strada Melodiei, Grecu mai are de tras cu un alt proiect amplasat pe fosta fabrica Nicolina, unde detine o suprafata de 12.460 metri patrati, achizitionata in 2012.

Prin Metex SA, omul de afaceri vrea sa contruiasca 5 cladiri cu un regim de inaltime de 2S+P+11E. Documentatia urbanistica aflata in dezbatere publica prevede un numar de 570 locuri de parcare. Blocurile vor avea functiuni de locuinte si servicii. Societatea lui Grecu, infiintata in Botosani, este cunoscuta pentru activitatea de inchirieri si subinchirieri spatii.

In 2017, societatea declara o cifra de afaceri de 10 milioane lei, profit de 4,3 milioane lei, datorii de 3,2 milioane lei, cu un numar de 19 angajati. In ceea ce priveste Start Up Eurobrand SA, activitatea declarata este de "activitati de consultanta pentru afaceri si management".

Conform ultimelor declaratii financiare, cifra de afaceri este de 259.986 lei, cu un profit de 66 mii lei, datorii de 248.270 lei si un singur angajat. Insa, in aceasta afacere, Grecu nu se afla singur. Partener in acest proiect mai apare si societatea Start Up Eurobrand SA, controlata de Ciprian Mihai Marcu si Cecilia Elena Blaga.

Citeste si: EXCLUSIV! Marlania secolului la singurul hotel de cinci stele din Iasi! Peste noapte a devenit o simpla spelunca! Este incredibil ce au patit doi tineri

La concurenta cu slovacii

In zona proiectului lui Grecu, cu o investitie asemanatoare, se afla si slovacii de la Sticknet Investment SRL. Mai mult, Grecu a facut un schimb de terenuri cu slovacii pentru a intregi proiectul. Investitorii straini au un Plan Urbanistic Zonal ce prevede 40 de blocuri, cu un regim de 2S+D+P+11E.

Planul a fost impartit si a primit aprobare doar pentru o parte din acesta. Intre timp, afacerea a fost transferata pe alta firma detinuta tot de slovaci, Nicolina Park Iasi SRL, cu sediul in Bucuresti. Societatea este administrata de catre Zlocha Kakub si are ca asociati CZ Slovakia A.S. si Trajekt Plus A.S. Transferul a fost realizat in luna martie a acestui an.

Comentarii
  • Asa frate construiti blocuri peste blocuri. In loc sa creati locuri de munca. 🙂 Sper sa cada in cap preturile la apartamente si sa iesiti pe pierdere….

Adauga un comentariu