Actualitate

Un cunoscut procuror iesean, la un pas de a prelua sefia DIICOT Vaslui

Publicat: 17 dec. 2015
1

@ Irina Perjoiu a plecat de la Iasi, din functia de adjunct al parchetului local @ In urma cu doua zile, membrii CSM au numit-o pe un post in cadrul DIICOT

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au decis in urma cu doua zile sa o numeasca in functia de procuror in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Vaslui pe Irina Perjoiu. Este un procuror iesean care a ajuns la Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui, dupa ce a plecat de la conducerea Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi, din functia de prim-procuror adjunct al acestei institutii.

Aceasta a plecat de la Iasi in luna martie 2013, iar la Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui s-a ocupat inclusiv de instrumentarea unor dosare de coruptie. Unul dintre cele mai rasunatoare cazuri vizeaza doctoritele de la Spitalul Judetean Vaslui, prinse in timp ce luau spaga de la pacientele care doreau sa faca avort. Din data de 9 noiembrie 2015, aceasta a fost delegata la DIICOT Vaslui pentru o perioada de jumatate de an. Numai ca, intre timp, a fost organizat interviul pe baza caruia a putut fi numita definitiv pe aceasta functie. Interviul a avut loc pe data de 25 noiembrie 2015.

Pe de alta parte, Irina Perjoiu a preluat si o parte din atributiile de conducere ale Biroului Teritorial DIICOT Vaslui. Probabil ca, in urmatoarea perioada, va fi numita oficial de CSM in aceasta functie. Locul a ramas liber la aceasta structura, dupa ce procurorul Mihaela Larisa Iosipescu, fostul sef al DIICOT Vaslui, a fost detasata la structura centrala, in functia de sef al Biroului de Informatii Clasificate. Iosipescu se afla in aceasta functie din anul 2007 si este unul dintre cei mai apreciati procurori vasluieni. Trebuie mentionat ca, Irina Perjoiu a absolvit Facultatea de Drept la Iasi, dupa care, in anul 2007, a absolvit Institutul National al Magistraturii (INM) si a intrat ca procuror la Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi, pe compartimentul de urmariri penale. Pe data de 15 iulie 2011, a fost numita in functie de conducere in cadrul acestei structuri.

Adauga un comentariu