Local

Un cunoscut profesor universitar din Iaşi, reacţie elegantă față de impostura pseudo intelectualului Andrei Caramitru

Publicat: 23 nov. 2020
Mihaela Ivancia, prodecan al Facultăţii de Zootehnie din cadrul USAMV Iași

Mihaela Ivancia, prodecan al Facultăţii de Zootehnie din cadrul USAMV Iași a avut o reacţie tranşantă la adresa lui Andrei Caramitru.

„Am citit astăzi un articol însăilat pe seama unei postări care aparține unei persoane despre care nu știu nimic altceva decât că poartă numele unui actor renumit ajuns director controversat.
De ce mi-a atras atenția? Pentru că fiul actorului mă face, pe mine care sunt social-democrată și votantă PSD, leneșă, proastă de bubui, nepricepută să fac ceva, alcoolistă la birtul satului!
Ooooffff ….. Grele zile am ajuns!

Mesajul meu pentru cel a cărui singură „calitate” dovedită este aceea de fiu al unui actor este că degeaba a făcut el școli înalte în străinătate (la care, apropo, se ajunge uneori pentru că nu încapi în cele românești și decât să îți faci părinții de râs aici, mai bine te duci unde a înțărcat mutul iapa, ca să nu te știe nimeni!), că nu a învățat chestiuni elementare de genul că nu este corect să generalizezi, că înainte de a da cu noroi ar trebui să te uiți cât ești tu de curat și, mai ales, că pentru un intelectual (așa cum se pretinde el) limbajul folosit este extrem de important și face diferența între oameni.

Poate că nu i-ar strica fiului actorului să meargă la crâșma satului să stea de vorbă cu alcooliștii (cum le spune el), s-ar putea să mai aibă câte ceva de învățat. Păcat că îi respectă doar pe cei care se duc la alții să muncească și nu îi respectă pe cei care se străduiesc să supraviețuiască într-o țară în care nu mai ai voie să ai opinie, nu mai ai voie să îți educi copiii, nu mai poți să te bucuri de familie și de sărbători. Ar trebui să știe fiul actorului că opțiunile sexuale, politice și religioase aparțin fiecăruia și nu poate fi judecat nimeni pentru ele, atât timp cât nu încalcă legea.

Prin ceea ce face, prin mesajul său, fiul actorului cere practic reintroducerea delictului de opinie în legea penală din România. Această solicitare expresă poate fi considerată o instigare la încălcarea Constituției României și a tuturor convențiilor internaționale la care aceasta este parte în privința libertăților fundamentale ale Omului. Mesajul public al fiului actorului este, așadar, în sine o infracțiune.

Probabil fiul actorului, când va ajunge la conducerea țării, va scoate în afara legii Partidul Social Democrat astfel încât să poată pune în temniță pe proștii, leneșii și alcooliștii care votează peeseeedee.
Sunt vremuri triste, foarte triste când cineva care spune că este spiritual declară despre Biserica Ortodoxă Română că este o ”organizație criminală, retrogradă, retardată, coruptă”. L-aș întreba pe fiul actorului, știe că dacă are dovezi că este criminală și nu le pune la dispoziția autorităților devine complice? De câte ori a fost la o biserică, oarecare, într-un sat uitat de lume și de politicieni și a stat de vorbă cu un preot? Are idee câți preoți sunt adevărați părinți pentru nenumărații copii ai celor plecați la sparanghel și căpșuni, pe care el îi respectă? Știe, oare, ce înseamnă cu adevărat Biserica pentru români? E posibil să nu știe dacă face astfel de afirmații, dar, având în vedere că este dreptul lui să-și exprime opinia, nu îmi permit decât să îl sfătuiesc să vorbească despre ce știe bine că altfel se face de râs și nu îl mai pot trimite ai lui în alte țări ca să nu-i mai facă de rușine!”,a declarat Mihaela Ivancia, membru PSD Iaşi.

Declarația lui Andrei Caramitru

”Cine Votează PSD? Cine Votează în celelalte țări cu demenți populiști?” și tot el oferă un răspuns presărat cu insulte incalificabile:

”Cei care sunt eșuați. Pierduți undeva într-un sat, fără bani, fără prieteni, fără educație, fără job bun. Pensionari care urăsc pe tineri și “schimbările” din jur – atât de plini de ură ca pana si familia lor fuge de ei”.

În opinia lui Caramitru aceștia ”votează isteric” ca să pedepsească ”intelectualii (…) pe toți cei care nu sunt la fel de eșuați ca ei”.

Caramitru îi consideră că aceștia ”sunt săraci și vai de mama lor” pentru că ”sunt proști de bubuie și nu știu să facă nimic” și că ”de proști ce sunt” votează” hoți și ticăloși să le fie primari”, ei stau ”în mizeri” și ”sunt leneși” pentru că ”ar putea sa se mute unde sunt job-uri bine plătite”.

În fine, Caramitru îi numește pe votanții social democrați ”alcooliștii de la birtul satului care înjură și se plâng și Votează PSD” – ”Leneși și proști. Dar mulți”.

PSD nu a răspuns – nu încă! În schimb, au răspuns o mulțime de internauți, nu numai ”pesediști”, care l-au făcut praf pe Caramitru!

Comentarii
  • A naibii de atent ești.comunist împuțit… Măi retardatule…nu fac politica,sunt doar anticomunist…și da…v.as împușca cu mare drag…fara regret . Și știi…prefer sa fiu neolegionar decât neocomunist…chiar nu m.am.gandit la extrema dreaptă…ar trebui…comunismul,in vechea lui forma cât și în blană de lup a PSD este doar substratul jafului țării acesteia. Și nu se mai termină odată cu voi…aici este buba…au rămas în țară numai jigodii că voi…ce a fost bun,creierele țării au plecat…doar scursuri…numai sa te uiți pe listele comuniștilor și nu vezi altceva… dejecții umane puse doar pe furat.

Adauga un comentariu