Titlurile zilei

Un cunoscut psiholog din Iași s-a spânzurat în cabinet în a treia zi de Paște! Drama din spatele sinuciderii tragice! „Cred că suferea din cauza problemelor cu copiii!” GALERIE FOTO / VIDEO

Publicat: 05 mai 2021
Anchetatorii ieșeni au mers ieri la locul în care s-a produs tragedia; psihologul Cristian Petrescu
Oamenii legii au descoperit ieri cadavrul psihologului ieșean Cristian Petrescu

Un cunoscut psiholog din Iași a decis să-și pună capăt zilelor. Trupul neînsuflețit al lui Cristian Petrescu a fost descoperit ieri de un coleg de breaslă, care a anunțat imediat Poliția. Psihologul a fost găsit spânzurat în biroul din cadrul Centrului de Sănătate Mintală de pe strada Lascăr Catargi, din municipiul Iași

Tragedie fără margini, în Iași! Un cunoscut psiholog, Cristian Petrescu, a fost găsit spânzurat ieri după-amiază la Centrul de Sănătate Mintală de pe strada Lascăr Catargi. Macabra descoperire a fost făcută de un coleg de breaslă, care a alertat imediat autoritățile.
La scurt timp, la fața locului au sosit echipaje medicale, dar și de Poliție. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea psihologului Cristian Petrescu (50 de ani), decât să se declare decesul.

Psihologul Cristian Petrescu, găsit spânzurat în cabinet

De altfel, autoritățile ieșene au și precizat ieri că a fost declarat decesul psihologului Cristian Petrescu.

„Un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani a fost găsit spânzurat în cabinet de către medicul psihiatru din cabinetul alăturat. Echipajul TIM SMURD a constatat decesul. Criminaliștii vor prelua cazul”, au precizat ieri reprezentanții SMURD Iași.

De altfel, la fața locului au sosit, așa cum aminteam, atât echipaje de Poliție, cât și criminaliștii. Aceștia au preluat probe de la fața locului, pentru a putea stabili cu exactitate cum s-a petrecut tragedia. Totuși, anchetatorii merg pe pista suicidului, având în vedere ceea ce au găsit în cabinetul respectiv.

Un om care suferea și care era apreciat de toți colegii săi

Psihoterapeutul Cristian Petrescu lucra la Centrul de Sănătate Mintală de pe strada Lascăr Catargi. Acesta avea doi copii, cu unele probleme medicale. Colegii doctorului nu știau că el suferă din acest motiv. În cursul zilei de ieri, pacienții s-au adunat la ușa cabinetului lui Cristian Petrescu, însă acesta nu a răspuns nici la ușă, nici la telefon. În cele din urmă, un coleg de breaslă a reușit să intre în cabinet, unde a făcut descoperirea macabră. Pe de altă parte, colegii lui Cristian Petrescu spun că acesta era un profesionist desăvârșit, el fiind foarte apreciat în comunitatea psihologilor din Iași.
Reporterii „BZI” au luat ieri legătura cu unul dintre colegii bărbatului.

„Este greu să vorbesc despre asta… Este un șoc pentru noi toți. Nu știu ce s-a întâmplat! Știu că avea ceva probleme cu cei doi copii ai săi, probleme de natură medicală, dar nu părea să sufere din cauza aceasta – sau cel puțin nu se arăta. Era un profesionist, un om bun, sufletist! Nu am cuvinte… Cred că suferea din cauza problemelor acestora…”, a precizat un coleg de-al lui Cristian Petrescu.

Cine a fost Cristian Petrescu

Cristian Petrescu activa ca psiholog clinician principal în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola”, din Iași. În același timp, el activa ca psihoterapeut / trainer la Asociația de Terapie și Consiliere Familială. De asemenea, acesta a activat ca formator în psihoterapie sistemică de familie și cuplu, dar și ca psiholog principal clinician, psihoterapeut în cadrul Cabinetului Individual de Psihologie.

Ieșeanul a fost președinte al Asociației de Consiliere și Terapie a Familiei România, vicepreședinte al Asociației de Psihoterapie a Familiei și Cuplului Iași, membru al Comisiei de Acreditare din cadrul Asociației de Psihoterapie a Familiei și Cuplului Iași, dar și vicepreședinte / formator în cadrul Asociației de Psihoterapie Integrativă și Psihologie Clinică. În plus, Cristian Petrescu a fost absolvent (promoția 1996) al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, de la Universitatea „Al.I. Cuza”, din Iași. În perioada 1997-2021, cunoscutul psiholog ieșean a participat la diferite cursuri de formare, de specializare și la evenimente legate de meseria pe care o practica, inclusiv conferințe internaționale.

Comentarii
  • Intri om ieși dezumanizat din acest institut, vă promit solemn că voi pune o persoană special să facă un scandal pentru a fi plasat acolo să filmeze tot, sa vadă toate televiziunile ce tratamente da-ti acestor oameni…pe lângă că legați pacienții și îi dopați cu scopul de dezumanizat omul.. vă destructurez total vă promit solemn.

  • Aparatul pe care il denumiti in necunostinta de cauza „telefon mobil” este cauza .
    Aruncati nenorocirea de colportor de unde electromanetice la primul cos!

  • Raspunsul e unul simplu… actuala conducere si deciziile abuzive date de : Managerul Saramet, juristul Prepelita si dr Raluca Prepelita… Dr Farcasel, Dr Donciu, Pacientul incendiat pt ca avea zavor ca la carcera, acum psihologul… si cati or mai fi … cand cauti prepelitele de oua cu o mana si cu alta semnezi fara sa stii ce scrie… omori oameni … cum e sa stii ca ramai fara servici pe motive inventate si stai luni/ani prin tribunale sa dovedesti ca pacientii sunt de fapt in conducerea institutului si nu saloane … Dumnezeu sa il ierte…
    p.s Modoranu vezi ca iar stergi comentariile despre ginerele tau si printesa sa …

Adauga un comentariu