Local

Un dealer de cannabis din Tudor Vladimirescu a vandut droguri politistilor

Publicat: 04 ian. 2012
1

@ Pentru a se intretine la facultate, un student de la Pielarie a decis sa le vanda droguri colegilor sai @ Baiatul locuia intr-o camera din caminul T3, din campusul Tudor Vladimirescu, dar ascundea drogurile intr-o camera din alt camin pentru a nu fi prins de Politie @ Trei dintre tranzactii au fost filmate de agentul caruia ii vindea drogurile

Procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) au trimis in judecata un student care devenise un adevarat dealer pentru tinerii din campusul universitar Tudor Vladimirescu. Daniel Aliciuc, de 22 ani, este student la Facultatea de Textile-Pielarie, iar numele sau a devenit cunoscut in randul politistilor de crima organizata din octombrie 2011. Sesizarea a venit tot din randul studentilor care locuiesc in caminele de acolo. Pentru a-l monitoriza mai bine si pentru a dovedi faptele comise, oamenii legii au cerut ajutorul unui investigator sub acoperire, cu numele de cod Johny. In prima faza, investigatorul a cumparat cantitatea de 6,9 grame de cannabis. Intrucat era un fel de promotie a traficantului, pentru aceasta cantitate a platit doar 60 lei. Ulterior, pentru 2,4 grame a dat 100 lei. Dupa cele doua tranzactii, anchetatorii au aflat ca studentul are de vanzare o cantitate mai mare de droguri si, astfel, Johny a intrat in priza din nou.

Pe 18 octombrie 2011 a avut loc flagrantul. Daniel Aliciuc s-a intalnit cu investigatorul in caminul T3, acolo unde ar fi trebuit sa aiba loc o noua tranzactie. Era vorba de vanzarea unei cantitati de 42 grame de cannabis, pentru care se platea suma de 500 lei. Ca sa nu fie prins de politisti cu drogurile in camera, el le tinea ascunse la un coleg, in caminul T11. Pentru a fi sigur ca nu este urmarit in momentul in care va preda drogurile, l-a plimbat pe investigator destul de mult timp prin campus, dupa care au stat si la o cafea pe terasa. In momentul in care a fost sigur ca nu este urmarit de nimeni, l-a dus in T11 si i-a dat drogurile. Bineinteles, totul a fost filmat, iar tanarul a fost retinut. „De trei luni sunt consumator de cannabis, pe care l-am procurat de pe un câmp. Am trecut pe lânga cultura de porumb a parintilor si am observat trei plante de cannabis. M-am documentat pe internet cu privire la aspectul plantei de cannabis si am recoltat doua plante mai mari, pe care le-am pus la uscat în fata casei, le-am maruntit si le-am pus mai apoi într-o punga. Am hotarât sa vând cannabis deoarece nu aveam suficienti bani pentru a ma întretine la facultate”, a declarat Daniel Aliciuc in fata procurorilor.

Prietenul la care tinuse drogurile a scapat cu o simpla amenda administrativa, in valoare de 1.000 lei.

Adauga un comentariu