Casa si gradina

Un decor provensal

Publicat: 08 mai 2011

Decorul provensal este un stil primitor si autentic, ale carui culori insorite sunt sinonime cu veselia. Acest stil rustic se potriveste de minune cu materialele naturale, precum lemnul si faianta, invitand in casa ta florile si greierii din Provence.

Caracteristici generale

Decorul provensal este intotdeauna la moda pentru ca aduce soarele in casa. Acest stil decorativ, ce aliaza culorile calduroase cu materialele naturale, nu are pereche in privinta conferirii unui aer de vacanta la interior. El cunoaste astazi o adevarata reinnoire cu imprimeuri mai sobre si motive epurate, ce pot fi adoptate atat in dormitoare, cat si in bucatarie sau sufragerie.

Imprimeurile provensale

Elemente esentiale ale decorului provensal, imprimeurile isi revarsa culorile vesele pe lenjeria din toata casa si pe tapetul din sala de mese.

Ele arata foarte bine pe fetele de masa si perdele, dar si pe lenjeria de pat si perne pentru a da dormitorului un aer mediteranean.

Poti amesteca imprimeuri diferite, cu conditia sa creezi un intreg armonios in termeni de culoare, altfel rezultatul poate fi supraincarcat.

Culorile Sudului

Caracterul calduros al decor provensal tine in mod incontestabil de paleta de culori care indrazneste nuantele vii.

Rosul si galbenul sofran predomina, combinate uneori cu verdele si albastrul.

Pentru a adapta culorile de Provence in casa ta, nu ezita sa folosesti nuante de ocru pana la galben, in special in alegerea faiantei de bucatarie sau vopselei de pereti.

Motive naturale

Decorul provensal invita, de asemenea, toate creaturile si o abundenta de flori in casa ta.
Greierii, albinele si salamandrele populeaza materialele si stilul decorativ de Provence.

In ceea ce priveste flora, ramura de maslin, maslinele si floarea-soarelui impodobesc vesela si lenjeria de masa.

Materiale naturale si rustice

Lemnul de maslin este materialul esential pentru decorarea bucatariei intr-un stil provensal.
Acest lemn neted moale, cu nuante de miere, este utilizat pentru a face castroane, cani, mori de macinat plante aromatice, precum si mojarul cu pistilul asociat.

In decorul provensal, mobilierul este, de asemenea, din lemn, care se armonizeaza cu tesaturile in culori vii prin culoarea sa deschisa. De exemplu, se foloseste foarte mult lemnul de stejar.

Faianta si ceramica veche vin sa completeze vesela, in timp ce dalele de culoare caramizie sunt caracteristice podelelor provensale.loading...

Adauga un comentariu