Dulciuri

Un delicios clafoutis cu struguri albi

Publicat: 03 feb. 2012

Clafoutis este un desert copt de origine frantuzeasca.

Ingrediente:

500 g struguri albi
400 ml lapte
4 oua
1 fiola esenta de vanilie
50 g unt, topit+extra pentru uns forma
130 g faina
100 g zahar

Mod de preparare:

O forma de copt se unge cu un si se pun in ea boabele de struguri. Intr-un vas potrivit se bat ouale, se adauga zaharul si faina pe rand si se omogenizeaza. Se mai pun untul topit,esenta de vanilie si apoi laptele caldut, iarasi omogenizam si turnam continutul bolului peste boabele de struguri. Tava se da la cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius  timp de 40 minute. Cand a prins culoare se scoate si se lasa la racit. Se serveste simplu sau pudrat cu zahar.
Din cantitatile de mai sus rezulta in jur de 10-12 portii.
Un delicios clafoutis cu struguri albi pregatit de Simona.



loading...

Adauga un comentariu