Local

Un deputat din Iași a fost dat dispărut. Varujan Vosganian, fost ministru al Finanțelor, este de negăsit

Publicat: 04 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un deputat din Iași a fost dat dispărut. Varujan Vosganian fost ministru al Finanțelor este de negăsit
Un deputat din Iași, Varujan Vosganian, fost ministru al Finanțelor, nu mai este de găsit nicăieri

Un deputat din Iași nu mai este de găsit de câteva săptămâni bune de locuitorii județului. Varujan Vosganian, trecut recent la grupul PSD, a ajuns să se numere printre cei mai slabi demnitari ai județului Iași. Fostul ministru al Finanțelor nu are niciun fel de activitate în acest mandat legislativ, singura sa calitate fiind aceea de a schimba grupurile politice în ultimii patru ani și de a-și spori averea proprie

Un deputat din Iași, Varujan Vosganian, nu mai este de găsit de ceva vreme de proprii alegători. Trecut între timp la grupul PSD, Varujan Vosganian nu s-a făcut remarcat cu absolut nimic în decursul acestui mandat legislativ. Fostul ministru al Finanțelor nu a făcut altceva decât să-și asigure viitorul politic și să-și sporească averea personală în tot acest timp. Vosganian, președintele organizației județene ALDE, s-a alipit de grupul PSD din Camera Deputaților, în speranța că la alegerile viitoare legislative va putea prinde un loc pe listele social democraților. Însă, timp de patru ani, Varujan Vosganian nu a făcut absolut nimic pentru alegătorii județului Iași.

Deputatul din Iași Varujan Vosganian nu mai este de găsit nicăieri. A schimbat mai multe grupuri politice

În acest mandat, Varujan Vosganian, deputat de Iași, nu s-a făcut remarcat cu nimic. Deputatul ALDE a avut în 4 ani de mandat doar patru întrebări și interpelări și doar 12 luări de cuvânt în Biroul Permanent al Camerei Deputaților. Din 2016 și până în septembrie 2019, fostul ministru al Finanțelor a fost în grupul deputaților ALDE. În septembrie 2019 a fost în grupul deputaților neafiliați. Din toamna lui 2019 a trecut la grupul parlamentarilor Pro România. Aici a stat doar o lună, după care Varujan Vosganian și cei de la ALDE au redevenit grup parlamentar până în februrie 2020. A ajuns apoi din nou parlamentar neafiliat până luna trecută, când s-a lipit de grupul celor de la PSD. De altfel, în acest mandat, Varujan Vosganian a fost aproape inexistent pentru alegătorii din județul Iași.

Bunurile sunt trecute pe numele soției. Iată ce avere are fostul ministru Varujan Vosganian

Deputatul din Iași Varujan Vosganian deține un teren în localitatea Voluntari din județul Ilfov din anul 2005, în suprafață de 1.250 metri pătrați, titularul fiind însă soția acestuia. Deputatul deține și o casă în Voluntari din anul 2007, în suprafață de 208 metri pătrați, locuința fiind trecută tot pe soție. O altă casă în județul Prahova, dobândită în anul 2000, în suprafață de 80 metri pătrați, este de asemenea trecută pe numele soției sale. Acesta și-a trecut în declarația de avere un autoturism Mercedes C220 fabricat în anul 2018. Pe piață, un astfel de autoturism costă peste 31 mii euro. Vosganian nu a trecut și alte bunuri în declarația sa de avere.

La capitolul active financiare, Varujan Vosganian a trecut un cont de peste 112 mii de dolari, un alt cont de peste 11 mii de euro și alți 84 mii de lei. În ceea ce privește datoriile, Vosganian are un credit scadent în 2032 în valoare de 130 mii euro. Acesta susține că mai are de plată circa 75 mii de euro din acest credit bancar.

Zeci de mii de lei obținuți de Varujan Vosganian, trecut la grupul PSD în Camera Deputaților

Din indemnizația de la Camera Deputaților, fostul ministru al Finanțelor Varujan Vosganian a obținut anul trecut 142 mii lei. De la Uniunea Armenilor a luat 92 mii lei, iar de la Uniunea Scriitorilor a ridicat 44.400 lei. Alți 75.460 lei i-a ridicat de la Universitatea Națională de Muzică, unde este conferențiar universitar. Din drepturi de autor ca scriitor, deputatul a luat 5.200 lei pe parcursul anului trecut. Soția deputatului a ridicat în decursul anului trecut aproape 12 mii lei din activitatea de compozitor. Vosganian a mai ridicat și 24.240 lei de pe urma legii recunoștinței pentru victoria Revoluției Române din decembrie 1989.

Adauga un comentariu