National

Un deputat PNL propune ca Iohannis sa retrimita Legea Votului prin Corespondenta in Parlament

Publicat: 28 oct. 2015

Deputatul PNL Diana Tusa a propus, intr-o postare pe Facebook, ca presedintele Klaus Iohannis sa retrimita legea votului prin corespondenta, adoptat miercuri de Camera Deputatilor, inapoi in parlament, pentru ca textul sa fie modificat asa incat votul sa se aplice si la alegerile prezidentiale si europarlamentare.

„Adoptarea votului prin corespondenta, in forma actuala, doar pentru alegerile parlamentare din 2016, este o victorie de etapa obtinuta cu greu de PNL in fata indiferentei majoritatii PSD/Gabriel Oprea. Si trebuie sa fim mandri de asta.

Citeste si Iohannis: Sunt foarte bucuros ca Senatul a votat proiectul legii votului prin corespondenta

Insa nu, nu este un consens al celor doua partide mari, pentru simplul motiv ca noi, liberalii, am vrut vot prin corespondenta la toate tipurile de alegeri (prezidentiale, europarlamentare, parlamentare). Initial, ei, social-democratii si Gabriel Oprea, s-au opus. Insa la presiunea opiniei publice, a noastra, a romanilor din diaspora, cu jumatate de gura au fost de acord pentru votul prin corespondenta doar pentru alegerile parlamentare.

De aceea eu, sincer, nu cred ca si-au schimbat parerea despre dreptul romanilor din strainatate de a vota. Au vrut doar sa-si cumpere linistea. Este un lucru pe jumatate bine facut.

Citeste si Tariceanu: Legea votului prin corespondenta contine foarte multe prevederi care ii vor face

Consider oportun, necesar si sanatos pentru democratia noastra ca Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, sa nu promulge actuala forma, ci sa o retrimita Parlamentului pentru a face cu adevarat un lucru bine facut pentru romanii din diaspora” scrie Tusa pe Facebook.

Amintim ca proiectul legii votului prin corespondenta, in forma adoptata miercuri de deputatii, se aplica doar la alegerile parlamentare. Aceasta modificare asupra textului initial al legii s-a facut la propunerea PSD, care a justificat acest lucru prin faptul ca scrutinul prezidential este mai complicat, fiind in doua tururi, si ca aceasta lege poate fi „un proiect pilot.loading...

Adauga un comentariu