Actualitate

Un deputat PSD, critici dure adresate Guvernului Orban: „Liberalii ne scot viața la mezat”

Publicat: 28 ian. 2020

Deputatul PSD Matei Suciu critică dur modificările legislative prin care PNL vrea privatizarea sistemului de sănătate. Concret, românii vor avea acces la mai puține servicii plătite de la stat, în condițiile în care spitalele private vor avea acces la fondurile publice. Prin noua modificare, furnizorii privați sunt puși exact pe același plan cu spitalele publice, deci pot accesa oricând din fondurile cuprinse în program.

„Liberalii ne scot viața la mezat!

Noul plan, copt în laboratoarele pline de interese obscure ale PNL, de privatizare a programelor de sănătate publică, este apogeul impertinenței la adresa românilor. În fapt, este demonstrația finală a certitudinii (pentru foarte mulți dintre noi, deja, la nici trei luni de guvernare) că liberalii ne scot viața la mezat, fără să le tresare vreun mușchi.

Pentru PNL, atunci când banii vorbesc, poporul nu există!

Fără jenă, împotriva celor care au crezut în ei, liberalii vând, mișelește, sănătatea intereselor private. Privatizarea programelor de sănătate publică este de fapt o afacere de partid, marca PNL. Rezultatul acestui plan diabolic este evident: tot mai puțini pacienți se vor putea trata gratuit la stat și din ce în ce mai mulți vor trebui să aleagă calea clinicilor private, contra-cost. În condițiile în care Sănătatea este un drept garantat de constituție pentru toți cetățenii, nu doar pentru cei cu venituri mari, o asemenea inițiativă este imorală și inacceptabilă!

PSD se opune categoric privatizării Sănătății și proiectului PNL de atac direct asupra vieții românilor. Câți dintre pacienți își permit tratamentul într-o clinică privată, câti dintre români își permit co-plata? Cum e posibilă o asemenea sfidare națională? Pe viața pacienților, tratați până acum gratuit la stat, îmbogățim mediul privat de sănătate, pentru că avem prieteni și interese inimaginabile? Zerourile care se învârt în acest domeniu sunt foarte multe și, acum, oficial, într-o asumare cinică liberală, mult mai importante decât viețile care se pot opri, oricând.

Abordarea imorală a PNL este, de fapt, o privatizare mascată a programelor de sănătate publică și a celor de urgență. Doar că ea contravine flagrant dreptului la Sănătate garantat de Constituție, pentru toți cetățenii. Sănătatea e „la liber”, nu “pe bani”, nu se tranzacționează, nu se scoate la licitație cu strigare și adjudecare! Actualul ministru al Sănătății provine dintr-un spital privat care va beneficia în mod direct de pe urma unei astfel de măsuri. Trageți singuri concluziile. Între timp, vă asigur că PSD va lupta, cu toată forța, împotriva legiferării unui asemenea act de trădare…vitală, căci despre viață vorbim!”, a scris Matei Suciu.loading...

Adauga un comentariu