National

Un deputat UDMR cere incetarea imediata a urmaririi penale in dosarul Alinei Bica

Publicat: 12 dec. 2014
1

Deputatul UDMR Marko Attila, inclupat in dosarul fostei sefe DIICOT Alina Bica privind acordarea unor despagubiri pentru terenuri spraevaluate, a postat vineri pe contul sau de Facebook un mesaj prin care isi reafirma nevinovatia si cere incetarea imediata a urmaririi penale impotriva sa. Mai mult, Marko Attila a atasat si copii ale listelor de prezenta la sedinta ANRP din 15 martie 2011, la care el nu ar fi participat.

Marko Attila sustine in mesajul de pe Facebook ca nu a fost prezent la sedinta din 15 martie 2011 in care s-a decis despagubirea incriminata in dosarul Alinei Bica, la acea data el fiind in judetul Brasov la diverse evenimente comemorative prilejuite de Ziua maghiarilor de pretutindeni. In plus, pentru a demonstra neparticiparea si neimplicarea sa, deputatul UDMR a postat si documente cu semnaturile membrilor prezenti la sedinta. Marko Attila mentioneaza ca, in ciuda acestor dovezi, procurorii i-au comunicat calitatea de inculpat si au cerut incuviintarea arestarii preventive.

Citeste si Ridicarea imunitatii lui Marko Attila, reclamata la Casa Alba

„Niciodata, in toata cariera mea, nu am abuzat de functia mea, nu am pretins si nu am primit niciun folos material nici pentru mine si nici pentru altul in niciun caz de retrocedare sau despagubire. Deoarece eu nu am facut asa ceva niciodata, condamn orice persoana si ma delimitez de toti cei care au folosit acest proces in scopuri personale. Asigur opinia publica si organele de ancheta ca imi voi pune la dispozitie cunostintele pentru ca asemenea persoane sa raspunda in fata legii (…) Nu cunosc nicio persoana implicata in presupusele fapte de coruptie in care numele meu este amintit si nu am participat la sedinta comisiei la care acele despagubiri au fost decise, fiind in judetul Brasov la diferite comemorari cu ocazia Zilei maghiarilor de pretudindeni, iar acest lucru rezultand chiar si din actele de la dosar, respectiv lipsa semnaturii mele de pe procesul verbal si toate celelalte acte ale sedintei”, a scris deputatul UDMR.

Citeste si Deputat UDMR: Procurorii incalca frecvent legea. Cazul Attila Marko, unul etnic

Marko Attila cere „incetarea imediata a urmaririi penale in privinta mea, ridicarea oricaror masuri asiguratorii asupra bunurilor proprietate comuna cu sotia si casarea intregului caz fata de persoana mea, precum si redarea reputatiei de deputat ales, datorita faptului ca aceste documente au fost cunoscute de procurorii de caz, chiar din momentul deschiderii dosarului”.

Deputatul UDMR sustine ca actiunile indreptate impotriva sa sunt ‘injuste, nelegale si politice’ si incalca drepturile fundamentale ale omului.

Citeste si UDMR: Condamnarea lui Marko Attila, profund nedreapta. Decizia instantei, un precedent

„Afirm ca in Romania este grav afectat statul de drept, siguranta cetateanului in sfera drepturilor constitutionale. Pentru acestea m-am adresat oficial guvernelor si diplomatilor Republicii Ungare si ale Statelor Unite ale Americii (acestea urmarind si procesul Colegiului Reformat Szekely Miko prin prezenta lor la fiecare termen) in vedera obtinerii unei protectii, dar si pentru a semnala gravele disfunctionalitati ale statului de drept. Intentionez sa fac acelasi lucru si catre alte state, la organisme europene si internationale”, a mai scris deputatul Marko Attila.

La inceputul lunii, plenul Camerei Deputatilor a decis sa incuviinteze arestarea preventiva a lui Marko Attila, acuzat de abuz in serviciu in dosarul in care este cercetata si fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, privind despagubirea acordata de ANRP pentru un teren supraevaluat din Capitala.

Comentarii
  • Afara afara cu boz6orii din tara , toate marile lor personalitati vin din Transilvania si ca razbunare vor sa ne saraceasca:))( alinuta merita o cusca muca muca, 30 in camera in m.m. Ca a bagat la pyscarie lume care a furat de milioane de ori mai putin ca ei si care fac mai mult ca ei, cum au asemenea nesimtiri , alinuta cu toti oamenii de bine noi peostimea va vom suporta ex***sia;)))

Adauga un comentariu