Local

Un doctor din Iasi a infiintat prima afacere de acest fel si are deja succes – FOTO, VIDEO

Publicat: 18 nov. 2014

@ Este singurul iesean care a dezvoltat un business cu fonduri europene intr-un domeniu in plina dezvoltare @ A creat noi locuri de munca, iar de mai bine de 2 ani, fermierii din judet apeleaza cu incredere la serviciile acestei firme @ Societatea a inregistrat deja profit, iar tanarul intreprinzator vrea sa dezvolte afacerea @ „Intentionam sa infiintam si o clinica veterinara in Iasi, tot cu fonduri europene. Noi suntem disponibili non-stop si in prezent avem o paleta larga de clienti”, a spus dr. Bogdan Constantin Novenschi

Un iesean a avut cea mai tare idee si a dezvoltat o afacere intr-un domeniu care este in plina dezvoltare. Doctor veterinar de meserie, tanarul intreprinzator a observat piata din Iasi si s-a decis ca trebuie sa faca o investitie pentru a face fata cererilor tot mai multe din partea fermierilor. A depus un proiect pentru obtinerea fondurilor europene si dupa ce a obtinut finantarea, a investit banii intr-o ambulanta veterinara mobila. Cu ajutorul acesteia, se deplaseaza in tot judetul, oriunde este nevoie de ajutorul specialistilor. In prezent, dr. Bogdan Constantin Novenschi, presedintele Patronatului Medicilor Veterinari Privati din Romania, are sute de contracte cu fermierii din judet.

Primele ambulante veterinare la Iasi

Specialistul a depus proiectul in anul 2011 in cadrul masurii 312 – Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de intreprinderi, la Oficiul Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale Iasi, iar un an mai tarziu firma Veterinary Company a primit finantarea europeana. Cu cei 52.000 de euro primiti, medicul veterinar a achizitionat o ambulanta veterinara mobila dotata cu aparatura necesara cu ajutorul careia se deplaseaza in orice sat din judet si face orice fel de operatiune medicala pentru animale, inclusiv operatii.

„In anul 2011 eu si colegii ne-am gandit ca este necesara o astfel de investitie si am depus proiectele. La nivelul judetului, s-au cumparat doua ambulante veterinare, iar in tara 12 masini veterinare. Sunt primele de acest fel achizitionate cu fonduri europene. In prezent, toate functioneaza si desfasoara activitati. Aceste investitii se adreseaza mai mult celor din mediul rural pentru ca este greu pentru fermieri sa se deplaseze in caz ca se intampla ceva cu animalele. Conform legislatiei sanitar-veterinare in vigoare, exploatatiile comerciale pot incheia contracte pentru efectuarea actiunilor sanitar-veterinare obligatorii, precum si identificarea, inregistrarea animalelor, cu cabinete organizate conform legii, indiferent de cabinetul veterinar din comuna. Aceasta lege ne-a determinat sa depunem proiectele”, a spus dr. Bogdan Constantin Novenschi.

Servicii complete pentru fermieri

Ambulanta mobila cu ajutorul careia se deplaseaza prin judet doctorii veterinari este dotata cu orice tip de aparatura necesara clinicilor veterinare. Astfel, in compartimentele din interiorul masinii exista medicamente, dar si truse medicale cu ustensilele necesare pentru operatii. „Noi oferim servicii pentru fermierii care ne solicita ajutorul, pe baza de contract si intervenim mai ales in regim de urgenta. Zi-noapte, noi ne deplasam unde ni se cere. Suntem o echipa tanara formata din 4 medici si 2 asistenti si lucram permanent, mai ales la fermierii care au afaceri tot cu fonduri europene si exploatatii mari de animale. Facem si insamantari artificiale, operatii, verificam calitatea laptelui, in cazul fermierilor cu vaci, adica tinem evidenta la zi cu tabele de vaccinare, tuberculinare, probe de sange, lapte sau apa si furaje. Nevoia de servicii veterinare exista mereu, iar in general avem multe cereri de la crescatorii de vaci, unde efectuam si multe operatii, respectiv cezariana”, a mai spus dr. Bogdan Novenschi. In ultima perioada, tot mai multi ieseni care au animale de companie au cerut ajutorul firmei specializate. „Ne deplasam in general in afara orasului, la locuintele clientilor care vor un vaccin sau orice altceva pentru animalul de companie. Avem si un program special destinat acestor animale. E greu ca un client sa se deplaseze cu animalul de companie, mai ales daca este de talie mare”, a mai spus specialistul.

Comentarii
 • Ba nene dute cu masinoiu la tara ca ne-am saturat sa ne umpli parcarea cu masinile tale. Dute la tara ba umflatule si insamanteaza ce animale vrei si lasa si camionetele acolo.Aici e oras ba ….teas in ….SA NU TI MAI VEDEM RABLA IN PARCARE. TARLAUA E PENTRU TINE.

  • IL CUNOSC PE PARVENIT,OCUPA CATE DOUA LOCURI IN PARCAREA DE LA D12.UN CACACIOS CARE VREA SA FIE BAGAT IN SEAMA.MARE BOU CARE A FOLOSIT BANII PE MASINA.PARCHEAZA HILUXUL LA MATA IN CURTE LA TARA LIBIDINOSULE

 • asta e ******** care ne umple parcarea nici nu stiu daca sta in zona da a gasit cacaciosu un loc.trage- o la strada fraiere sa te vada lumea ce tare esti si mai spalate ca puti a vaca.cautati o meserie mai frumoasa si i-ati o masina mai civilizata retardatule ,cari numai noroi in parcare.

 • Ce face orice roman care ia bani dintr-un proiect cu finantare europeana, prima si prima data? Cumpara o masina! Pentru uz personal, nu pentru afacere.

 • HAI SA FIM SERIOSI!au fost si mai sunt si altii care aveau/au asistenta medicala veterinara nonstop cu ambulanta…FREIDAVET…si in plus si medici buni

 • Esti foarte bun Doctore dar de comunele tale nu ai avut grija, pardon acum mai ai doar una prin care nu calci mai deloc muncesc altii pentru tine, daca erai asa de bun iti faceai serviciul acolo unde erai nu calcai toate comunele unde sunt deja medici veterinary, esti o NULITATE atat professional cat si intellectual, tot ce faci e un act de razbunare ca nu ti-au fost acceptate magariile si DSVSA IASI a fost prompt. Ai facut atunci scandalul ala cu medicamentele si tu aveai farmacie doar ca nu pe numele tau.

  LA REVEDERE DRAGA BOGDANE, de ce drag ZIAR BZI nu intrebati exact ce prostii a facut acest NOMAD sau HUN ceva de genul (baiatul cu cortul)

  • Mai Ralucuta, da cit iti da Ciobanu ca sa stergi postarile nu numele lui?
   Scuza-ma nu Ciobanu, Oieru sau Becali.
   Revenim cu ce stergeti voi la comanda.

   Bravo Bogdane. Da de ce nu zici ca te-a footut Ciobanu directoru de la DSV impreuna madama de la Podu Inalt Vaslui. Moare de ciuda ala daca te vede la BZI. Zii si tu cum ai fost impotriva mafiei si mafia te-a pus jos. E timpul schimbarilor sus senatori deputati cercetati de DNA si in scurt timp se coboara spre sefii de deconcentrate, mafiotii locali plini de aere masini, case, vile, cu sclavi in institutii gata sa distruga pe orsicine doara doara ramin sefi de servicii, birouri. Toata tara asta merge asa pentru ca local este plina de baieti destepti, buni executanti. JOS MAFIA, JOS LICHELELE POLITICE, JOS IMPOSTORII. Sint pusi oameni dupa chipul si asemanarea lui PONTA peste tot. Oameni care promit si te maninca de la spate asa cum ai patit-o si tu. FII VERDE SI SPUNE LUCRURILOR PE NUME.

 • ESTI UN PROST,AI TU SUTE DE CONTRACTE CU FERMIERI DIN JUDETIAR EI NU SUNT DE TOTI 100…TI AI LASAT FEMEIA SI COPILUL PENTRU O JEGOSA DE LA STANA,MARE CARACTER PUPI IN **** TOTI CIOBENII…DA TARANUL ARE FARMACIE LA CODAESTI SI NU ARE NIMIC LEGLAL ACOLO SI MANANC ***** DE RETETE UN DOBITOC ESTI..

Adauga un comentariu