Local

Un elev și trei cadre didactice, confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Patru unități de învățământ din Iași cer suspendarea cursurilor

Publicat: 21 oct. 2020
Elevi cu mască în sala de clasă
Elevi cu mască în sala de clasă

Direcția de Sănătate Publică Iași transmite miercuri, 21 octombrie 2020, lista școlilor care au cerut suspendarea cursurilor desfășurate în maniera „față în față”. Având în vedere prevederile Ordinului comun nr 5487/1494/2020, în urma confirmării pozitive cu noul coronavirus a unui elev şi a trei cadre didactice, patru unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi au solicitat suspendarea cursurilor în modalitatea fizice la nivel de clasă.

„Menţionăm că toate aceste solicitări au fost aprobate de Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ respective, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, urmând ca decizia de suspendare a cursurilor şcolare organizate în modalitatea „faţă în faţă” să se dispună la nivel judeţean prin hotărârea CJSU”, a transmis Direcția de Sănătate Publică Iași.

Unităţile de învăţământ care au solicitat suspendarea cursurilor în modalitatea „faţă în faţă” la nivel de clasă/colectiv sunt Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” Iași, Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani, Școala Gimnazială, Zmeu, Școala Gimnazială „Petru Rareș”, Hârlău.

Unitatea de învăţământ Număr cazuri confirmate Numărul de clase/ colective CLASA LA CARE SUNT SUPENDATE CURSURILE ȘCOLARE ÎN MODALITATEA „FAȚĂ ÎN FAȚĂ”
ȘCOALA GIMNAZIALĂ „TITU MAIORESCU”, IAŞI un elev 1 Clasa a VII-a B, 
LICEUL TEORETIC „MIRON COSTIN”, PAŞCANI un cadru didactic 1 Clasa a IV-a B
ȘCOALA GIMNAZIALĂ, ZMEU un cadru didactic 5 Clasa a V-a A, Clasa a V-a B, 

Clasa a VI-a A, Clasa a VII-a A, 

Clasa a VIII-a A

ȘCOALA GIMNAZIALĂ „PETRU RAREȘ„, HÂRLĂU un cadru didactic 14 Clasa pregătitoare D, Clasa I A, 

Clasa I B, Clasa a II-a B, 

Clasa a III-a B, Clasa a III-a D, 

Clasa a IV-a A, Clasa a IV-a D, 

Clasa a V-a C, Clasa a VI-a B, 

Clasa a VII-a A, Clasa a V-a A,  

Clasa a VII-a C, Clasa a VIII-a B

În unităţile şcolare menţionate mai sus s-au luat ca măsuri de protejare și prevenire a răspândirii noului coronavirus izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare (clase, holuri, toalete), dar și reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

Astăzi, conform Inspectoratului Școlar Județean Iași, au fost în scenariul roșu nu mai puțin de 37 de școli, dintre care trei din cauza infectărilor elevilor și profesorilor, iar 33 ca urmare a incidenței îmbolnăvirilor din localitate, una ca urmare a condițiilor specifice de organizare.

Cazuri Covid-19 pe teritoriul județului Iași

Potrivit datelor de ultimă oră publicate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până miercuri, 21 octombrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, nu mai puțin de 8.446 de cazuri noi. Conform INSP au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore 231 de cazuri în plus faţă de ziua anterioară. De asemenea, dintre cele peste opt mii de persoane infectate, 3.606 persoane au fost externate. Printre acestea se pot afla și pacienți infectați cu Covid-19, fiind asimptomatici sau cu forme ușoare.

Din nefericire, au fost confirmate cinci decese din cauza noului coronavirus, iar la secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă se află 43 de persoane.

„Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3606 au fost externate (cu 59 de persoane externate în plus faţă de ziua precedentă). În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 5 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 204. Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 21 octombrie 2020, erau ocupate 481 de paturi, din care 43 sunt paturi ATI. In momentul de fata, in spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 12 de paturi: 3 paturi la Spitalul C.F. Iasi, 3 paturi la Spitalul de Pneumologie, 3 paturi la Spitalul de Recuperare si 3 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon”.”, potrivit INSP.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 21 octombrie 2020, un număr de 1.876 de persoane se află în izolare, iar 940 de persoane sunt carantinate la domiciliu. 

La nivel național, astăzi au fost confirmate nu mai puțin de 4.848 cazuri noi.

Adauga un comentariu