Secretele istoriei

Un elicopter al armatei irakiene s-a prabusit. Patru morti

Publicat: 04 ian. 2017
3

Un elicopter al armatei irakiene s-a prabusit miercuri la sud de Mosul din cauza unei probleme tehnice, provocand moartea tuturor celor patru persoane aflate la bordul sau, au indicat responsabili din domeniul securitatii, citati de AFP.

Orasul Mosul, din nordul Irakului, este vizat din 17 octombrie 2016 de o ofensiva a fortelor irakiene care, cu sprijinul coalitiei internationale sub comandament american, incearca sa-l preia de sub controlul gruparii jihadiste Statul Islamic, ultimul sau bastion major in Irak.

‘Un elicopter s-a prabusit in aceasta dimineata (miercuri), in timpul unei misiuni, din cauza unei defectiuni tehnice’, se spune intr-un comunicat al Comandamentului pentru operatiuni comune care coordoneaza operatiunile fortelor irakiene impotriva Statului Islamic.

Cei doi piloti si doi tehnicieni de la bordul aparatului de zbor si-au pierdut viata in accident, a indicat pentru AFP un capitan din aviatia irakiana, sub rezerva anonimatului.

‘Ei se indreptau spre Qayyarah intr-o misiune de rutina’, a adaugat el, referindu-se la baza militara situata la 50 km sud de Mosul, unde sunt concentrate mai multe forte mobilizate in ofensiva in curs de desfasurare.

Elicopterul era unul de tipul Mi-35, de fabricatie rusa, potrivit aceluiasi oficial, care remarca o intretinere a acestor dispozitive nu intotdeauna satisfacatoare, pe fondul intensificarii luptelor pentru Mosul, care au intrat in a doua faza.

Adauga un comentariu