National

Un europarlamentar german cere demisia sefului ASPA, Razvan Bancescu

Publicat: 02 feb. 2015
1

Europarlamentarul german Stefan Eck cere demisia sefului de proiect ASPA, Razvan Bancescu, dupa ce acesta a declarat ca 90% dintre cainii dati spre adoptie in strainatate ajung in bordelurile din Germania si Danemarca.

Europarlamentarul german a calificat declaratiile oficialului roman drept monstruoase si scandaloase.

Citeste si Vier Pfoten il da in judecata pe coordonatorul ASPA Razvan Bancescu. Vezi de ce

„In cadrul unei conferinte de presa desfasurate pe 15 ianuarie, la Bucuresti, domnul Razvan Bancescu a lansat o serie de declaratii scandaloase la adresa organizatiilor de protectia animalelor din Romania, Germania si Danemarca. Acesta a discreditat asociatii de protectia animalelor si spune ca sunt constituite in retele mafiote ce au traficat zeci de mii de caini fara stapan in Germania si Danemarca, destinati bordelurilor zoofile sau pentru experimente. 

Aceste acuzatii sunt cu atat mai grave cu cat domnul Bancescu este o persoana controversata, impotriva caruia au fost depuse 68 de plangeri penale si care poarta responsabilitatea maltratarii si uciderii a zeci de mii de caini in tara d-voastra”, a declarat Stefan Eck.

Citeste si Asociatia „Cutu, cutu”: Bancescu doreste sa abata atentia de la sumele fabuloase care vor

Eck sustine ca declaratiile lui Bancescu sunt absurde, acestea nefiind verificate, comentate sau criticate de catre administratia municipiului Bucuresti.

„Cu aceste acuzatii domnul Bancescu nu a discreditat doar organizatiile pentru protectia animalelor din Romania, Germania si Danemarca, ci insasi ideea moderna de protectie a animalelor si justitia din Germania aparent toleranta fata de abuzarea sexuala a cainilor. Este inacceptabil. In calitatea mea de membru al Parlamentului European consider ca aceste acuzatii ce amintesc de propaganda mincinoasa  a regimului Ceausescu si vin din partea unei persoane cu rol de conducere a ASPA sunt monstruoase si inacceptabile”, a spus Stefan ECK.

Citeste si Seful ASPA: Maidanezii din Romania sunt tinuti in BORDELURI pentru ZOOFILI

Adauga un comentariu