National

Un europarlamentar Jobbik vine in Romania pentru a-i apara pe extremistii Beke Istvan si Szocs Zoltan

Publicat: 13 mart. 2016
1

Krisztina Morvai, europarlamentar al miscarii ultranationaliste ungare Jobbik, va veni in Targu Mures pe 14 martie pentru a-i sustine pe extremistii Beke Istvan si Szocs Zoltan, urmand a face acelasi lucru pe 16 martie, in Targu Secuiesc, avertizeza Bogdan Diaconu, presedintele Partidului Romania Unita, intr-un comunicat.

Szocs Zoltan si Beke Istvan, membri ai gruparii „Miscarea de Tineret 64 de Comitate” din Transilvania, sunt acuzati ca planuiau detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat la manifestarile de 1 Decembrie de la Targu Secuiesc, dar Krisztina Morvai vine in Romania si participa la evenimente ale comunitatii maghiare special pentru a-i apara pe cei doi in fata acuzatiilor ce li se aduc.

Jobbik este la fel de periculos ca si organizatia terorista HVIM, iar faptul ca un europarlamentar Jobbik vine in Romania sa-i apere pe liderii HVIM ar fi trebuit sa le atraga atentia autoritatilor. De ce permit autoritatile romane sa aiba loc un asemenea eveniment care sa puna paie pe foc in chestiunea actiunilor extremiste anti-romanesti care au ajuns sa ia forma unor atentate teroriste in mana HVIM?”, se intreaba Bogdan Diaconu.

Presedintele PRU a solicitat autoritatilor romane sa interzica manifestarile ”care au menirea sa-i transforme pe Beke Istvan si pe Szocs Zoltan in eroi nationali maghiari, transformandu-i in modele de urmat! Daca Romania va permite victimizarea celor care incearca atentate teroriste, faptele lor vor deveni exemplu si se vor ridica si altii dornici sa le duca munca pana la capat!”

In opinia lui Diaconu, Krisztina Morvai ar trebui interzis pe teritoriul Romaniei mai ales pentru ca vine in Romania cu scopul declarat de a apara doua persoane aflate in faza de cercetare pentru savarsirea de acte teroriste pe teritoriul Romaniei.
Adauga un comentariu